Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - Grilujeme

Platnost od 29.6 .2016 do 26.7 .2016


Epikure - Grilujeme - strana 16
















































     

Epikure - Grilujeme - strana 16

Sp e c iá l ČOKOLÁDOVÉ FONDANTY S MANGEM (6 PORCÍ) 150 g kvalitní tmavé čokolády 150 g másla 5 vajec 150 g krupicového cukru dřeň z 1 vanilkové tobolky 75 g mouky máslo a cukr na potření 1 2 Tmavou čokoládu nasekáme nožem nahrubo. Ve vodní lázni ji rozpustíme společně s  máslem nakrájeným na kousky. 5 6 Do směsi po částech přidáme mouku a důkladně promícháme, aby vzniklo hladké tekuté těsto bez hrudek. Keramické misky vymažeme máslem a  vysypeme cukrem. Poté je naplníme čokoládovým těstem zhruba do dvou třetin a vložíme na několik minut do mrazničky. 9 10 Mango oloupeme a  dužinu nakrájíme na kostičky. Do pánve nasypeme cukr a  necháme jej zkaramelizovat. Přilijeme bílé víno i  marakujový likér a přidáme celou vanilkovou tobolku. Směs necháme několik minut provařit. 16 cE1615_01-24.indb 16 3 Z vajec, cukru a vanilkové dřeně ušleháme pěnu. 7 Misky postavíme na gril (při přípravě moučníku v  troubě ji nejprve rozpálíme na 200 °C) a pečeme asi 12 minut. 11 Vsypeme kostičky manga, krátce provaříme a  na závěr ochutíme limetkovou šťávou a  kůrou. Podáváme společně s horkým fondantem. SALÁT Z MANGA 2 manga 4 polévkové lžíce cukru 150 ml bílého vína 2 cl marakujového likéru 1 vanilková tobolka šťáva a kůra z 1 limety 4 Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do pěny. 8 Po upečení necháme fondanty 2  minuty odležet a  poté je vyjmeme z forem. NA GRILU SE DÁ PŘIPRAVIT ŘADA SLADKOSTÍ, KTERÉ SE BĚŽNĚ PEČOU V TROUBĚ NEBO SMAŽÍ NA PÁNVI. ZÁLEŽÍ NA KREATIVITĚ A ZKUŠENOSTI KUCHAŘE. WWW.EPIKURE.CZ 14.06.16 12:28