Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - Grilujeme

Platnost od 29.6 .2016 do 26.7 .2016


Epikure - Grilujeme - strana 17
















































     

Epikure - Grilujeme - strana 17

3× INSPIRACE jablka pečená v alobalu se skořicí, medem a calvadosem omáčka z grilovaného lesního ovoce s vanilkovou zmrzlinou grilované banány přelité čokoládou a posypané ořechy ŠPÍZY Z OVOCE PO UPEČEN Í POSYPEJTE SEZAMEM NEBO KOKOSEM. PEČIVO Z GRILU KOMBINACE CHUTÍ Dezerty stylově doplní grilované ovoce, které lze ostatně připravovat současně na stejném roštu. Ideální jsou zmiňované špízy nebo ovocné omáčky ochucené vanilkou či skořicí. Letním zpestřením menu mohou být také nejrůznější druhy zmrzliny  – tradiční volbou je vanilková, k  čokoládovým dezertům skvěle ladí jahodová nebo malinová. Osvědčenou klasikou, kterou nelze nic zkazit, je poctivá šlehačka. AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 29. 6. – 12. 7. 2016 Bobuloviny Ananas b A baby b • druhy: borůvky, maliny, ostružiny, rybíz červený • bal.: vanička 125 g • cena za 125 g od • bal.: 1 ks • cena za 1 ks 29* 25,90 29, 79* AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 29. 6. – 12. 7. 2016 AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 29. 6. – 12. 7. 2016 Banány baby Banány červené • bal : tácek 4 ks bal.: tácek 4 ks • cena za 1 tácek • bal.: tácek 2 ks • cena za 1 tácek 55,90 64, 65,90 75, 29* 79* Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Čerstvé, chlazené; Trvanlivé; Mražené; Ovoce a zelenina fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1615_14-17.indd 17 35,90 41, tw i tte r. c o m / m a k ro cr archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Ovoce není jediným typem dezertu, který lze na grilu připravit. Dopřát si můžete i jednoduché, přesto sofistikované sladké lahůdky. Základem je vhodné vybavení – žáruvzdorné keramické misky a  formy na menší dortíky, košíčky nebo muffiny. Ideální volbou jsou těsta, která se snadno a rychle propečou i spodním ohřevem. Na košíčky můžete zvolit klasické křehké nebo listové těsto, na drobné dortíky pak lehká tekutější těsta (viz recept). K přípravě sladké tečky se optimálně hodí hladká grilovací deska, na níž lze péci palačinky a lívance. Jejich výroba se neliší od běžného postupu – těsto se nalije na horkou desku, po chvilce se obrátí a je hotovo. Podobně lze na desce grilovat i ovocem plněné taštičky z  listového těsta  – při jejich přípravě s  náplní spíše šetřete, aby zůstaly plošší, dobře se otáčely a propékaly. Obecně platí, že je vhodné volit dezerty menší velikosti, a předejít tak komplikacím s nedostatečným propečením. Důležitou roli hraje teplota  – měla by být přiměřeně vysoká a především stabilní. Pokud si nejste jisti, nejdříve chování těsta vyzkoušejte na „testovacím vzorku“. AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 29. 6. – 12. 7. 2016 17 15.06.16 14:00