Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - Grilujeme

Platnost od 29.6 .2016 do 26.7 .2016


Epikure - Grilujeme - strana 6
















































     

Epikure - Grilujeme - strana 6

Sp e c iá l KOUZLA S MARINÁDOU Magické kombinace ingrediencí v grilovacích marinádách vyvolají v mase lahodné snoubení chutí. M arinování masa před tepelnou úpravou patří k  tradičním gurmánským postupům  – vynechat by se mělo jen u  vysoce kvalitního hovězího. Marinády pracují převážně na bázi kyselých složek (především ocet a  citronová šťáva), které při pronikání do potravin rozkládají a uvolňují pojivovou tkáň. Levnější druhy masa zkřehnou, takže není nutné je tak dlouho grilovat. Marinády na rozdíl od suchých kořenicích směsí pronikají hluboko do potravin, kde intenzivně rozvíjejí chutě pokrmu. Lze je připravit z oleje, octa, vína, medu, sirupu, jogurtu nebo podmáslí, k  nimž se přidávají další přísady. Tmavému masu prospějí intenzivní olejové marinády s  čerstvými bylinkami. Marinády se zázvorem a  medem dobře korespondují s drůbeží a asijské směsi se kromě drůbežího masa hodí také k  hovězímu nebo rybám. Pozor na sůl  – váže na sebe vodu, kterou bere masu. Pokrm naložený ve sladkých marinádách grilujte na mírném a nepřímém teple, protože cukr a med zkaramelizují a rychle hoří. Další možností je potírat pokrm marinádou těsně před dokončením. 6 cE1615_01-24.indb 6 WWW.EPIKURE.CZ 14.06.16 12:27