Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - Grilujeme

Platnost od 29.6 .2016 do 26.7 .2016


Epikure - Grilujeme - strana 8
















































     

Epikure - Grilujeme - strana 8

Ma so KUŘE MÁ ŠŤÁVU Úprava kuřete na roštu zahrnuje celou řadu možností. Obavy z vysušeného či nedopečeného masa nejsou na místě, pokud dodržíte správný postup. Ř ada lidí dává při grilování přednost plátkům prorostlého masa, které se dobře propéká a  současně zůstává šťavnaté. Od přípravy steaků z kuřecích prsou může začátečníky odradit riziko vysušení, od grilování řezů s kostí naopak nedopečení. Proměna libovolné části kuřete v  křehkou a šťavnatou lahůdku však není nijak obtížná. Drůbežímu masu obecně nesvědčí pobyt v  příliš prudkém žáru  – plátky se v  něm opravdu snadno vysuší, u stehen nebo celých kusů zase hrozí spálení kůže, zatímco střed zůstane syrový. Správnou cestou k  úspěchu je trpělivost a  střední teplota, které v kombinaci s vhodným kořením a kouřovým aroma stvoří dokonalý pokrm. 8 cE1615_01-24.indb 8 WWW.EPIKURE.CZ 14.06.16 12:28