Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 29.6 .2016 do 12.7 .2016


Gastronomie - strana 15
















































     

Gastronomie - strana 15

CUKETOVÝ TARTAR S TVAROHOVÝM NOKEM A LISTOVÝM SALÁTEM Marinování: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   2 hod 40 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Marinovaná cuketa: Cuketa zelená Pesto: Olej olivový extra panenský Oříšky piniové Horeca Select Bazalka čerstvá Česnek čerstvý Sýr Grana Padano strouhaný Sůl kamenná Tartar: Cuketa zelená Cibule červená Horeca Select Petržel listová Sůl kamenná Olej olivový extra panenský Nok: Horeca Select Tvaroh tučný Horeca Select Zakysaná smetana Smetana 33 % Sůl kamenná Salátek: Frisée bělené Horeca Select Petržel listová Listy řepy červené Cibule červená Řeřicha Olej olivový extra panenský Cena za jednu porci**: 400 g 10,36 Kč 150 g 15 g 70 g 20 g 50 g 10 g 28,77 Kč 16,86 Kč 25,19 Kč 2,00 Kč 16,87 Kč 0,04 Kč 600 g 100 g 30 g 1 g 50 g 15,54 Kč 2,19 Kč 3,59 Kč 0,01 Kč 9,59 Kč 500 g 150 g 250 g 15 g 27,50 Kč 5,99 Kč 13,13 Kč 0,07 Kč 150 g 20 g 10 g 30 g 15 g 16,58 Kč 2,40 Kč 2,80 Kč 0,66 Kč 2,99 Kč 50 g 9,59 Kč 21,27 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA CUKETY (CCA 2 HODINY): Omytou cuketu nakrájíme na plátky cca 5 mm silné, opečeme je na suché pánvi dozlatova a namarinujeme ji do pesta. PŘÍPRAVA PESTA (CCA 8 MINUT): Piniové oříšky rozprostřeme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme na 175 °C cca 7 minut. Do sekacího stroje (mixér) vložíme omyté, odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmezán, opražené piniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí. PŘÍPRAVA NOKU (CCA 5 MINUT): Do mísy vložíme tučný tvaroh (nejlépe kostku – má nejméně vody), zakysanou smetanu, smetanu, sůl a vše vymícháme do hladké konzistence (suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se pomazánka srazí). PŘÍPRAVA TARTARU (CCA 20 MINUT): Omytou cuketu, oloupanou červenou cibuli a lístky petržele nakrájíme na malé kostičky cca 4 mm velké. Vložíme do mísy, ochutíme solí, olivovým olejem a můžeme servírovat. PŘÍPRAVA SALÁTKU (CCA 5 MINUT): Do misky přeložíme omytý salát frisée bělené natrhané na větvičky, oloupanou červenou cibuli nakrájenou na lodičky, přidáme čerstvé výhonky řeřichy a lístky červené řepy. Při servírování pokapeme olivovým olejem. SERVÍROVÁNÍ: Kód zboží: 232696 Tvaroh tučný – sušina 22 %, tuk 8,4 % bal.: 5 kg cena za 1 kg 55,00 63,25* Stěny kulatého tvořítka vyložíme plátkem namarinované cukety a následně do něj přeložíme ochucený tartar. Opatrně odstraníme tvořítko, na tartar přeložíme vytvarovaný tvarohový nok a na pravou stranu servírujeme ochucený salátek. Pokrm dekorujeme kapkami oleje z pesta. Cuketa zelená Cibule červená bal.: karton cca 5 kg cena za 1 kg vel.: příčný průměr 40+ mm bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 25,90 29,79* 15 21,90 25,19* – MÁ TENČÍ SLUPKU NEŽ CIBULE ŽLUTÁ – ČERVENÁ CIBULE JE JEMNĚJŠÍ NEŽ CIBULE ŽLUTÁ – VHODNÁ K DEKORACI POKRMŮ, ALE I K PŘÍPRAVĚ MARINÁD NA BBQ *cena s DPH cF1615_01-16.indd 15 15.06.16 13:54