Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 13.7 .2016 do 26.7 .2016


Gastronomie - strana 38
















































     

Gastronomie - strana 38

TOMATOVÉ GASPACHO Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Polévka: Rajčata datlová, čerstvá Česnek český Paprika červená, čerstvá Paprička Jalapeño, sterilovaná Okurka salátová Cibule červená Limetka (na šťávu) Ocet balsamicový, světlý Džus rajčatový Worchesterová omáčka Kmín římský, mletý Horeca Select Pepř černý, celý Sůl mořská Olej olivový extra panenský Vložka do polévky: Horeca Select Bazalka čerstvá Horeca Select Olivy černé, sterilované bez pecek 1500 g 17 g 600 g 12 g 1000 g 140 g 80 g 25 g 50 g 10 g 1g 4g 10 g 50 g 29,85 Kč 1,53 Kč 33,54 Kč 0,82 Kč 27,90 Kč 3,35 Kč 8,79 Kč 4,70 Kč 1,50 Kč 0,80 Kč 0,34 Kč 2,48 Kč 0,14 Kč 9,59 Kč 30 g 11,99 Kč 100 g 3,57 Kč Olej olivový extra panenský 50 g 9,59 Kč Chléb slunečnicový, tmavý 300 g 5,58 Kč Cena za jednu porci**: 15,61 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA POLÉVKY (CCA 15 MINUT): Okurku oloupeme, vyjmeme zrníčka a nakrájíme na hrubé kostky. Rajčata omyjeme, slupku nakrojíme na povrchu do malého kříže, vložíme do vroucí vody asi na 10 vteřin, poté ihned přeložíme do studené vody s ledem a následně oloupeme a vyjadřincujeme. Z jadřinců přes cedník vymačkáme co nejvíce šťávy. Tu použijeme později. Červenou cibuli oloupeme a bez kořínků ji nakrájíme najemno. Červenou papriku spolu s Jalapeño paprikou vyjadřincujeme. Do mixéru vložíme oloupaná rajčata, cibuli, česnek, okurky, papriky, limetkovou šťávu a dochutíme solí, worchesterovou omáčkou, čerstvě mletým pepřem, římským kmínem, balzamicovým octem, olivovým olejem a rajčatovou šťávou. Vše vymixujeme na hrubé pyré. Poté polovinu objemu odebereme a vymixujeme dohladka. Obě poloviny následně smícháme a polévku necháme v chladničce, nejlépe přes noc, odležet, aby se chutě náležitě spojily. Černé olivy nakrájíme na malé kostičky. Listy bazalky otrháme a překrájíme těsně před servírováním. Přidáváme je navrch polévky jako vložku. PŘÍPRAVA CHLEBOVÉHO CHIPSU (CCA 5 MINUT): Slunečnicový chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme v troubě na 180 °C do nazlátlé barvy. Suroviny na 10 porcí: 20 min archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:  SERVÍROVÁNÍ: Do skleněného šálku nalijeme polévku, do jeho středu vložíme nudličky bazalky s kostičkami černých oliv. Povrch polévky pokapeme olivovým olejem. Polévku doplníme chipsem z chleba. Kód zboží: 338936 TIPY KUCHAŘE: st. Je mnoho podob Gaspacho polévky, všechny jsou velmi osvěžující. Nejlépe chutná během horkých letních dnů. Polévku bychom měli servírovat ne příliš studenou, aby se plně rozvinula její chuť. 13. 7. – 26. 7. 2016 Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO Jalapeño st. zelené papričky bal.: 2,9 kg cena za 1 kg 68,62 78,91* – VÝRAZNĚ SLADKÁ CHUŤ – MNOHEM NIŽŠÍ OBSAH ŠTÁV NEŽ U OSTATNÍCH RAJČAT – HODÍ SE K PŘÍMÉ KONZUMACI NEBO DO SALÁTŮ 13. 7. – 26. 7. 2016 Rajčata cherry „Datterino“ Bazalka pravá bal.: vanička 100 g cena za 100 g vel.: příčný průměr 18+ mm bal.: vanička 250 g cena za 250 g 19,90 22,89* 39,90 45,89* 38 cG1616_34-48.indd 38 Otevřeno každý den, se zlatou kartou až 111 hodin týdně 3 6/29/16 5:35 PM