Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 13.7 .2016 do 26.7 .2016


Gastronomie - strana 39
















































     

Gastronomie - strana 39

GRILOVANÝ KUŘECÍ STEAK S HUMMUSEM A SALÁTEM TABOULEH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   Název položky Steak: Kuřecí vrchní stehenní plátek s kůží Olej olivový extra panenský Sůl mořská, vločková Hummus: Cizrna Sezamová pasta Tahin Citron (na šťávu) Česnek čerstvý Olej olivový extra panenský Horeca Select Pepř černý, celý Sůl kamenná Salát Tabouleh: Bulgur Zeleninový vývar, vlastní výroba Olej olivový extra panenský Citron (na šťávu) Horeca Select Petržel listová Rajčata čerstvá Cibule červená Horeca Select Máta čerstvá Doplněk: Citron Cena za jednu porci**: Kód zboží: 330280 1 hod 30 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1500 g 100 g 3g 149,85 Kč 19,18 Kč 1,03 Kč 500 g 100 g 75 g 20 g 50 g 1g 10 g 17,23 Kč 43,63 Kč 5,99 Kč 1,80 Kč 9,59 Kč 0,62 Kč 0,04 Kč 250 g 400 g 40 g 50 g 300 g 500 g 50 g 30 g 9,98 Kč 9,17 Kč 7,67 Kč 4,00 Kč 59,70 Kč 11,95 Kč 1,20 Kč 8,39 Kč 300 g 23,97 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA STEAKU (CCA 5 MINUT): Kuřecí steaky si rozložíme na gastronádobu s papírovou utěrkou a necháme je „vydýchat“. Těsně před sevírováním je potřeme olivovým olejem a opečeme je kůží dolů dokřupava. Poté je obrátíme a ještě krátce opečeme. Steak nesmí být vysušený. Po opečení steaky osolíme vločkovou solí, znovu pokapeme olivovým olejem a servírujeme. PŘÍPRAVA HUMMUSU (CCA 1 HODINA): Cizrnu přebereme, propláchneme a zatopíme vodou. Namočením cizrny zkrátíme dobu vaření. Následně cizrnu vaříme doměkka. Po zavaření se z cizrny uvolní bílkoviny a na povrchu vytvoří pěnu, kterou naběračkou sbíráme, neboť ovlivní celkovou chuť cizrny. Po uvaření si malou mističku cizrny dáme stranou a použijeme ji na dekoraci servírovaných pokrmů. Zbylou cizrnu pak přeložíme do nádoby, přidáme překrájený česnek, sůl, pastu Tahin, olej, čerstvě mletý pepř a citronovou šťávu. Vše vymixujeme do hladké konzistence. PŘÍPRAVA BULGURU (CCA 30 MINUT): 38,50 Kč Ochucený zeleninový vývar s olivovým olejem přivedeme k varu, přidáme bulgur a asi 2 minuty vaříme. Poté nádobu s bulgurem odstraníme z příkonu tepla, přiklopíme poklicí a necháme asi 30 minut pařit. Následně bulgur promícháme dvouzubou masovou vidličkou a necháme zchladnout. Kód zboží: 208800 PŘÍPRAVA SALÁTU TABOULEH (CCA 30 MINUT): Cizrna EF sezamová pasta tahin bal.: 2 kg cena za 1 kg bal.: 300 g, cena za 1 bal. 30,00 34,50* 119,00 136,85* Nejdříve si spaříme rajčata ve vroucí vodě, ihned je přeložíme do ledové vody a celá oloupeme. Oloupaná rajčata překrájíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřinec a výseče nakrájíme na pravidelné kostičky 5 mm velké. Omytou petržel a mátu osušíme, otrháme lístky a ty nakrájíme ostrým nožem na jemné nudličky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na pravidelné kostičky 2 mm velké. Do mísy vložíme bulgur, kostičky rajčat, nudličky petržele a máty, sůl a vše lehce a krátce promícháme. PŘÍPRAVA CITRONU (CCA 5 MINUT): Omyté citrony překrojíme na poloviny a opečeme je na pečicím papíru. Při servírováním je přiložíme k pokrmu. SERVÍROVÁNÍ: Na talíř k levé straně rozetřeme hummus, který pokapeme olivovým olejem. K pravé straně na hummus přeložíme Tabouleh. Dokřupava opečené steaky naaranžujeme na Tabouleh. Uvařenou cizrnou a opečeným citronem doplníme celý pokrm. st. 13. 7. – 26. 7. 2016 Kuřecí stehno bez kosti s kůží K původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře bal.: cca 1,4 kg, cena za 1 kg 99,90 114,89* 39 *cena s DPH cG1616_34-48.indd 39 6/29/16 5:40 PM