Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 13.7 .2016 do 26.7 .2016


Gastronomie - strana 40
















































     

Gastronomie - strana 40

ZE SVĚTA GASTRONOMIE Nejlepší školní oběd 25. srpna se v Brně uskuteční finále sedmého ročníku Soutěže o nejlepší školní oběd, jejímž hlavním partnerem je MAKRO. Zástupci vybraných 10 škol připraví přihlášené menu pod dohledem odborné poroty, která následně vybere celkového vítěze. Hodnotícími kritérii je například dodržení finančního limitu, vyváženost menu, sladění ingrediencí či volba technologického postupu. Vítězný tým získá finanční odměnu v hodnotě 15 000 Kč. Loňským vítězným týmem ze stali zástupci ZŠ Mánesova v Otrokovicích. Michelinský šéfkuchař v Praze 6. června navštívil MAKRO Akademii německý šéfkuchař Tim Raue, držitel dvou michelinských hvězd. Během celodenního workshopu představil účastníkům z řad českých a slovenských profesionálů svůj přístup ke gastronomii. Z „Základem jsou pro mě ty nejkvalitnější suroviny a co nejjednodušší styl. Jídlo má být jako mrak, který vidíte, projdete jím a zanechá ve Vás zážitek,“ řekl Tim Raue, který ve své kuchyni experimentuje s tradičními recepty a obohacuje je o asijské prvky. Kromě praktické části přiblížil účastníkům svou filozofii postavenou na třech hlavních principech, kterými jsou originalita, kreativita a svoboda. „Vaření je umění, kterým 40 cG1616_34-48.indd 40 můžete vystihnout svůj talent, pocity, osobnost, ale také národnost,“ vysvětlil Tim Raue a zdůraznil také to, že v dnešní době musí být talíř dokonalý pro každého zákazníka, nejen pro michelinského komisaře. „Pokud pokrm nechutná jednomu zákazníkovi a napíše o tom na internetu, není potřeba to řešit. Pokud ale stejnou věc řeší online desítky hostů, měli by se kuchaři zamyslet,“ doplnil cenami ověnčený šé uchař. Během workshopu si v doprovodu šé uchaře MAKRO Petra Stádníka a účastníků kurzu prohlédl sortiment velkoobchodního střediska ve Stodůlkách a část čerstvých surovin potřebných pro svůj workshop zde i nakoupil. „Workshop s Timem Raue je dalším krokem v našem dlouhodobém plánu přiblížit českým a slovenským kuchařům nejnovější trendy světové gastronomie. Do budoucna plánujeme pozvat do Prahy další kuchařské hvězdy,“ uzavírá Petr Stádník. Zpravodaj oddělení kvality najdete na www.makro.cz v sekci KVALITA M H 4 6/30/16 2:59 PM