Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 27.7 .2016 do 9.8 .2016


Gastronomie - strana 14
















































     

Gastronomie - strana 14

GRILOVANÉ KREVETY NA ČESNEKU S CHILLI, PEČENÝM LILKEM A RAJČATOVÝM SALÁTEM 50 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Krevety: Krevety tygří, neloupané 8/12, mražené Olej olivový extra panenský Česnek čerstvý Chilli papričky čerstvé Sůl Fleur de Sel Lilek: Lilek čerstvý Ocet vinný, červený Sůl Fleur de sel Rajčatový konfit: Rajčata červená Olej olivový extra panenský Cibule červená Aro Cukr krupice Sůl Fleur de sel Doplňky: Salát polníček Cena za jednu porci**: 1000 g 100 g 55 g 20 g 10 g 495,00 Kč 19,18 Kč 4,94 Kč 2,40 Kč 5,20 Kč 1000 g 50 g 10 g 33,90 Kč 2,75 Kč 5,20 Kč 700 g 50 g 320 g 20 g 10 g 25,13 Kč 9,59 Kč 7,01 Kč 0,38 Kč 5,20 Kč 125 g 22,49 Kč PRACOVNÍ POSTUP: 63,84 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. TIPY KUCHAŘE: Čím déle se krevety tepelně upravují, tím je jejich maso tužší. PŘÍPRAVA KONFITU (CCA 30 MINUT): Celá rajčata na špičce nakrojíme do kříže, vložíme je do vroucí vody, po cca 30 vteřinách je vyjmeme a přeložíme do studené vody s ledem. Následně je podběrákem vyjmeme a slupku rajčat oloupeme. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a dužninu zahřejeme v olivovém oleji spolu s nudličkami červené cibule a ponecháme vychladnout. Konfi tovaná rajčata s cibulí vyjmeme, ochutíme solí, špetkou cukru a vinným octem. Při servírování konfi t promícháme se salátem. Suroviny na 10 porcí: Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   PŘÍPRAVA MARINÁDY NA KREVETY (CCA 5 MINUT): Na pánvi s olivovým olejem zpěníme chilli papričky s česnekem nakrájené na tenké plátky dosklovata a necháme vychladnout. PŘÍPRAVA KREVET (CCA 15 MINUT): Krevety pomalu rozmrazíme, osušíme, oloupeme a špičkou nože odstraníme střívka. Poté je krátce opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem, ochutíme je solí a připravenou marinádou. PŘÍPRAVA LILKU (CCA 5 MINUT): Omytý lilek nakrájíme na podélné plátky o síle 7 mm a na suché pánvi je ogrilujeme z obou stran dozlatova. Přeložíme je do misky a ochutíme marinádou z krevet. SERVÍROVÁNÍ: Na levou stranu talíře přeložíme plátek grilovaného lilku, k němu přiložíme marinované krevety a na pravou stranu aranžujeme ochucený rajčatový salát doplněný polníčkem. Lilek Petr P t Stádník Stád ík bal.: karton cca 5 kg cena za 1 kg Rajčata koktejlová „Tomino“ 33,90 38,99* vel.: příčný průměr 35+ mm bal.: karton 5 kg cena za 1 kg šéfkuchař MAKRO/METRO Kód zboží: 283065 59,90 68,89* – VÝRAZNÁ CHUŤ – IDEÁLNÍ K PŘÍPRAVĚ ZELENINOVÝCH KOKTEJLŮ MRAŽENÉ Krevety syrové, neloupané lat.: Penaeus monodon vel.: 8/12 bal.: 1 kg cena za 1 kg 495,00 569,25* 14 cF1617_01-16.indd 14 844 999 111 – informační linka společnosti MAKRO 1 13.07.16 14:35