Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie - distribuce

Platnost od 27.7 .2016 do 9.8 .2016


Gastronomie - distribuce - strana 15
















































     

Gastronomie - distribuce - strana 15

ZAUZENÝ PSTRUH S HOUBOVOU SMAŽENICÍ A BRAMBOROVÝMI PLACIČKAMI Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   Název položky Pstruh: Pstruh celý, kuchaný Sůl mořská Maldon Houby lesní, čerstvé Horeca Select Cibule žlutá Avokádo Kmín mletý Horeca Select Pepř černý, celý Vejce Olej slunečnicový Bramborové placky: Horeca Select Brambory, varný typ B Mouka polohrubá Mouka hladká Vejce Sůl kamenná Sádlo vepřové, škvařené 70 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 240 g 5 g 1600 g 200 g 0,5 g 0,5 g 250 g 50 g 35,76 Kč 1,67 Kč 318,40 Kč 3,98 Kč 0,18 Kč 0,31 Kč 11,35 Kč 1,50 Kč 1000 g 150 g 150 g 100 g 5 g 200 g 12,90 Kč 1,34 Kč 1,34 Kč 4,54 Kč 0,02 Kč 59,22 Kč Horeca Select Pažitka čerstvá 3 g 1,50 Kč Cena za jednu porci**: 45,40 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA PSTRUHA (CCA 15 MINUT): Ze pstruha připravíme filátka, ta vykostíme a překrojíme na polovinu. Na pánev nasypeme trochu pilin, do pánve vložíme pařák potřený olejem, na pařák dáme připravená filátka a přikryjeme pokličkou. Takto jsme si připravili provizorní udírnu. Pánev na mírném teple začneme zahřívat, a jakmile ucítíme vůni pilin, udíme asi 3 minuty. Poté filátka vyjmeme, potřeme lehce olivovým olejem a osolíme mořskou solí. Ihned servírujeme (filátko musí zůstat šťavnaté). PŘÍPRAVA PLACEK (CCA 45 MINUT): archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. TIPY KUCHAŘE: 1. Zpracováváme-li bramborové těsto příliš dlouho, řídne, neboť z něj vytlačujeme vodu obsaženou v bramborách. Chyba se nedá napravit. 2. Na smaženici můžeme použít i směsi hub, ale dobré je vždy uvést v jídelním lístku, z jakých hub je smaženice připravena. 3. Pstruha je potřeba mít kompletně vykoštěného. 4. Pro provizorní udírnu používáme dřevěné „Whiski“ piliny/štěpky, které jsou speciálně určené k tomuto druhu přípravy. Na zauzení 10 porcí je potřeba cca 200 g. Pstruh duhový kuchaný lat.: Oncorhynchus mykiss vel.: 200–300 g/ks původ: Česká republika, Slovensko, Itálie, Rakousko, chov cena za 1 kg 154,96 178,20* Brambory důkladně omyjeme a uvaříme den předem ve slupce. Ještě teplé brambory oloupeme. Druhý den je na jemném struhadle nastrouháme do mísy a nasypeme na ně mouku. Brambory s moukou lehce promneme tak, aby brambory s moukou vytvořily sypkou směs bez kusů slepených brambor. Pak přidáme vejce a sůl. Opět opatrně směs promícháme (nemačkáme). Část sypkého těsta oddělíme a teprve teď krátce propracujeme. Těsto trochu zvlhne a spojí se. Z těsta válečkem vyválíme placku o síle 0,5 cm a tvořítkem vypichujeme placky. Placky opékáme na malém množství sádla do nahnědlé barvy. Před podáváním je ještě jednou můžeme potřít rozpuštěným sádlem. PŘÍPRAVA SMAŽENICE (CCA 8 MINUT): Očištěné houby nakrájíme na hrubé kusy. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji pozvolna doměkka na oleji. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a opět orestujeme. Pak mírně podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Všechnu vodu z hub odvaříme a pak teprve přidáme vejce, která nám smaženici zahustí. Smaženice nesmí být vysušená. SERVÍROVÁNÍ: Na nahřátý talíř narovnáme upečené placky, vedle nich přiložíme smaženici a doplníme čerstvě zauzeným filátkem ze pstruha a pažitkou. Houby čerstvé mix „Ready to Eat“ složení: liška čerstvá, hlíva máčková, hlíva ústřičná bal.: vanička 750 g cena za 750 g PŘIPRAVENO K OKAMŽITÉMU POUŽITÍ Kód zboží: 341017 187,10 215,17* Sádlo kbelík bal.: 9 kg cena za 1 kg 34,22 39,35* 15 *cena s DPH cF1617_distribuce_01-16.indd 15 14.07.16 14:16