Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální leták na tento týden + příští týden : Magazín Letní osvěžení

Platnost od 13.6 .2016 do 4.9 .2016


Magazín Letní osvěžení - strana 47
















































     

Magazín Letní osvěžení - strana 47

KUCHYNĚ & CHUTĚ ... s kozím sýrem, medem a čerstvým rozmarýnem SUROVINY: • balení kozího sýra • 3 lžíce medu • půl hrsti čerstvého rozmarýnu Příprava: Na mírném ohni zahřívejte med s rozmarýnem, dokud nezkaramelizuje. Krajíc chleba poklaďte kozím sýrem a zalijte bylinkovým medem. ... s chřestem SUROVINY: • několik čerstvých stonků zeleného chřestu • několik plátků sýra brie • olivový olej • pepř Příprava: Na chléb položte plátek sýra brie. Chřest opláchněte a pokrájejte na tenké příčné nebo podélné plátky – můžete použít i škrabku na brambory. Podávejte s čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. ... s hummusem z řepy, pečenou mrkví a libečkem SUROVINY: • 3 malé mrkve • hrnek suché cizrny • středně velká řepa • 4 lžíce tahini • šťáva z půlky citronu • stroužek česneku • několik lístků čerstvého libečku • 2 lžíce másla • 2 lžíce medu Příprava: Připravte si hummus: večer zalijte cizrnu vodou a nechte přes noc odstát. Druhý den zalijte cizrnu čerstvou vodou a vařte, dokud nebude měkká (asi 30–60 minut). Zároveň zabalte omytou řepu do pečicí fólie a pečte při teplotě 180 °C asi hodinu. Uvařenou cizrnu opláchněte, vložte do mixéru, přidejte česnek a tahini a rozmixujte. Když řepa vychladne, oloupejte ji, přidejte do mixéru, přilijte citronovou šťávu a znovu vše rozmixujte na jemnou hmotu. Mrkve očistěte, rozkrájejte na čtvrtky a vložte do zapékací nádoby. Potřete medem a přidejte dvě lžíce másla. Vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut. Následně pečivo namažte hummusem z řepy a navrch položte pečenou mrkev. Ozdobte čerstvým libečkem. REKLAMA