Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Viva Italia

Platnost od 10.8 .2016 do 6.9 .2016


Viva Italia - strana 2
















































     

Viva Italia - strana 2

PRO VŠECHNY, KTEŘÍ NA SOBĚ CHTĚJÍ PRACOVAT Marco Robin, šéfkuchař a  zákazník MAKRO, majitel Lino Ristorante, je rodák ze severní Itálie, z městečka Padua. Jeho kuchařské umění je ovlivněno regiony severu, ale i  jihu, a  to hlavně městy Benátky a  Neapol. V  jeho pokrmech je možné objevit intenzivní chuť a vůni. Jak sám tvrdí, cesta k  úspěchu je kombinací jednoduchosti, lásky k jídlu a pozorností ke svým zákazníkům. Venezia Giulia – je velká 50km laguna, která se rozprostírá mezi řekami Brenta, Bacchiglione a Sile. Benátky jako centrum regionu jsou městem s  největší spotřebou ryb na  hlavu. Více než polovina tohoto území je vystavena přílivu a odlivu. Stejně jako rybolov, tak i stavba lodí a člunů patří k nejdůležitějším odvětvím v oblasti. 1 Mercato di Chioggia – je nejznámější a největší rybí trh, který zásobuje rybami a plody moře celou severní oblast Itálie. Za zmínku určitě stojí starý rituál, který místní striktně dodržují při obchodování s  rybami. Provozovatel restaurace potichu pošeptá obchodníkovi na trhu cenu, kterou je ochotný zaplatit. Když obchodník nesouhlasí, hlasitě mu vynadá, to je zároveň signál pro ostatní, že úlovek je stále k dispozici. 2 Plody moře ulovené v oblasti rozdělují místní do  čtyř hlavních skupin. Z  kulinářského hlediska jsou nejdůležitější korýši s  tvrdým krunýřem. Dále jsou to měkkýši, kam patří mlži a  plži. Mezi hlavonožce patří sépie, chobotnice a  kalmary. Poslední skupinou jsou ježovky, hřebenatky a medúzy. 3 Spaghetti busara – jsou typickým oblíbeným jídlem oblasti Venezia. Traduje se, že první recept přinesli do  oblasti původní obyvatelé Dalmácie. Těstoviny se vyrábí z tvrdé pšeničné mouky – semoliny. Základem tohoto pokrmu je dušený rak a slávky v rajčatové omáčce. Marco Robin doporučuje servírovat s vychlazeným vínem odrůdy Pinot Grigio – „Bon appetit“. 4 2 cI1618.indd 2 Otevřeno každý den, se zlatou kartou až 111 hodin týdně 3 28.7.16 10:03