Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 10.8 .2016 do 6.9 .2016


Gastronomie - strana 38
















































     

Gastronomie - strana 38

GRILOVANÁ VYSOKÁ ROŠTĚNÁ S DOMÁCÍMI HRANOLKY A LISTOVÝM SALÁTEM archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 1 hod 30 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Hovězí vysoká roštěná Olej olivový extra panenský Sůl mořská Horeca Select Pepř černý, celý Doplňky: Hořčice hrubozrnná, francouzská Hořčice dijonská, francouzská Horeca Select Petržel listová Domácí hranolky: Horeca Select Brambory, varný typ B Olej slunečnicový na smažení Sůl Fleur de Sel Listový salát: Listy červené řepy Baby špenát Srdíčka římského salátu Salát dubový list Salát frisée bělené Olej olivový extra panenský Salát polníček Cena za jednu porci**: Hořčice kremžská bal.: 1,3 kg cena za 1,3 kg další akční cena také na: Aro hořčice plnotučná, bal.: 1,3 kg 26,90 30,94* Kód zboží: 238887 st. 10. 8. – 23. 8. 2016 Hovězí vysoká roštěná angl.: Rib Eye, původ: Brazílie vakuově baleno, cena za 1 kg 2000 g 100 g 20 g 1 g 758,00 Kč 19,18 Kč 0,26 Kč 0,62 Kč 150 g 100 g 30 g 100 g 1500 g 500 g 1 g 21,26 Kč 12,70 Kč 2,69 Kč 50 g 50 g 100 g 50 g 50 g 50 g 13,99 Kč 9,00 Kč 17,48 Kč 3,98 Kč 4,97 Kč 9,59 Kč 50 g 9,00 Kč 19,35 Kč 14,95 Kč 0,52 Kč 91,75 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘEDPŘÍPRAVA MASA (CCA 30 MINUT): Maso vyjmeme z vakua, otřeme papírovou utěrkou, přeložíme do gastronádoby vyložené kuchyňskou utěrkou a necháme takzvaně vydýchat. PŘÍPRAVA MASA (CCA 40 MINUT): Suroviny na 10 porcí: Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:  Nejdříve si grilovací desku zahřejeme na 240 °C. Maso jemně potřeme olivovým olejem. Jakmile je grilovací deska nahřátá, pomocí kuchyňské papírové utěrky ji potřeme olejem. Maso přeložíme na desku a opékáme ho ze všech stran. Maso pečeme na stupeň propečenosti „medium rare“. Dotykem prstu nebo teploměrem zkontrolujeme, zda je maso správně pečené. Poté maso přeložíme do čisté gastronádoby a necháme ho asi 10 minut odležet při teplotě 60 °C, aby se dobře zatáhlo a při krájení z masa nevytékala šťáva. Mezitím si připravíme bramborové hranolky. PŘÍPRAVA BRAMBOROVÝCH HRANOLKŮ (CCA 25 MINUT): Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na pravidelné steakové hranolky o průměru 1 cm. Poté je propláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Vkládáme je do fritézy nebo do kastrůlku s olejem zahřátým na 165 °C. Nejdříve si je předsmažíme doměkka a před servírováním je dosmažíme dozlatova. Smažené hranolky necháme okapat v košíku fritézy nebo na cedníku. Při servírováním je mírně osolíme. Před servírováním maso potřeme směsí z hrubozrnné a dijonské hořčice doplněnou na nudličky nakrájenou listovou petrželí. PŘÍPRAVA SALÁTU (CCA 5 MINUT): Lístky salátu omyjeme ve studené vodě, vyjmeme a v cedníku nebo v odstředivce na saláty je necháme okapat. Při servírováním je pokapeme kvalitním olivovým olejem. SERVÍROVÁNÍ: Na levou stranu teplého talíře servírujeme horké smažené hranolky, na pravou stranu přeložíme grilovanou roštěnou. Salát servírujeme odděleně v misce. 379,00 435,85* – PEVNÉ A ŠŤAVNATÉ LISTY – DOPORUČUJEME ROZKROJIT A OGRILOVAT – PŘEKVAPÍ VÁS JEDINEČNÁ CHUŤ st. 10. 8. – 23. 8. 2016 Salátová srdíčka bal.: sáček 6 ks cena za 1 sáček 65,90 75,79* 38 Otevřeno každý den, se zlatou kartou až 111 hodin týdně cG1618_30-43_48.indd 38 3 27.7.16 14:14