Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 10.8 .2016 do 6.9 .2016


Gastronomie - strana 39
















































     

Gastronomie - strana 39

OVOCNÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA S JAHODAMI A STROUHANÝM TVAROHEM Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:  1 hod Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Těsto: Tvaroh měkký, tučný Aro Chléb toustový Mouka hrubá Vejce Žloutky pasterované Sůl kamenná Posyp: Tvaroh na strouhání Máslo 82% Aro Cukr moučkový Jahody čerstvé Cena za jednu porci**: 1000 g 200 g 150 g 50 g 100 g 5g 33,90 Kč 5,84 Kč 1,34 Kč 2,27 Kč 8,80 Kč 0,02 Kč 50 g 50 g 10 g 5,35 Kč 4,80 Kč 0,20 Kč 750 g 149,85 Kč 21,24 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA TĚSTA (CCA 35 MINUT): Nejdříve si okrájíme opečené okraje toastového chleba a následně v kutru rozmělníme. Do kotlíku navážíme tvaroh, mouku, přidáme vejce, žloutky, rozmělněnou žemli, ochutíme solí a v univerzálním stroji s nástavcem „štít“, rychlost č. 1, rozmícháme do hladkého těsta. Těsto necháme v chladničce odležet cca 30 minut, aby se nám lépe tvarovalo. Příprava knedlíků: (cca 15 minut) Z připraveného těsta si navážíme dílky o váze 60 g, ze kterých vytvarujeme placičky, uprostřed silnější. Na střed vložíme očištěnou jahodu a prsty pečlivě zabalíme tak, abychom vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka asi 7 minut. Poté je drátěným podběrákem vyndáme do gastronádoby s rozpuštěným máslem a důkladně je omastíme. Knedlíky ihned servírujeme. Zbývající knedlíky uchováváme v chladničce a odváříme dle potřeby. SERVÍROVÁNÍ: Uvařené knedlíky přeložíme na teplý talíř, posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme máslem. TIPY KUCHAŘE: Knedlíky můžeme podávat se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem nebo strouhanou čokoládou. Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO st. 10. 8. – 23. 8. 2016 st. 10. 8. – 23. 8. 2016 Jahody Tvaroh 18 % bal.: vanička 250 g cena za 250 g bal.: 10 kg cena za 1 kg 49,90 57,39* 33,90 38,99* Kód zboží: 305489 Toustový chléb světlý bal.: 500 g, 8× 500 g cena za 500 g 14,60 16,79* Kód zboží: 282308 39 *cena s DPH cG1618_30-43_48.indd 39 27.7.16 14:14