Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie - distribuce

Platnost od 23.8 .2016 do 5.9 .2016


Gastronomie - distribuce - strana 14
















































     

Gastronomie - distribuce - strana 14

POLÉVKA Z LIŠEK Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:  30 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Šalotka 110 g 3,95 Kč Máslo 82 % 100 g 10,76 Kč Horeca Select Brambory, varný typ B 500 g 4,45 Kč Kuřecí vývar, vlastní výroba 1500 g 38,87 Kč Lišky čerstvé 400 g 89,90 Kč Máslo 82 % 400 g 43,04 Kč Olej olivový 400 g 76,72 Kč Horeca Select Petržel listová, čerstvá 10 g 1,99 Kč Smetana ke šlehání 33 % 150 g 9,59 Kč Máslo přepuštěné 150 g 39,87 Kč Pórek 120 g 3,59 Kč Česnek 30 g 2,88 Kč Název položky Sůl kamenná 8 g 0,04 Kč Cena za jednu porci**: 32,56 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Petr Stádník šéfkuchař MAKRO/METRO Liška čerstvá PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA HUB (CCA 10 MINUT): Lišky důkladně očistíme od zbytků zeminy. Malé lišky si dáme stranou a použijeme později jako vložku do polévky. Ty větší orestujeme zprudka v hrnci na přepuštěném másle dozlatova a poté vyndáme z hrnce. PŘÍPRAVA POLÉVKY (CCA 20 MINUT): Oloupanou šalotku zbavenou kořínků nakrájíme na plátky, totéž uděláme s brambory. Vše osolíme a orestujeme na másle s olivovým olejem v hrnci po liškách. Přidáme na plátky krájený pórek, česnek a znovu orestujeme. Vše zalijeme kuřecím vývarem. Do hrnce přidáme orestované lišky a pozvolna vaříme vše doměkka za občasného promíchání. Když je vše uvařené, 1/3 tekutiny scedíme a ponecháme ji stranou. 2/3 rozmixujeme v hladkou hustou polévku. Konzistenci upravíme dle potřeby pomocí zbylé 1/3 scezeného základu, popřípadě dosolíme. Polévku už poté nevaříme. TIPY KUCHAŘE: SERVÍROVÁNÍ: 1. Pro správné uvolnění chutí je při přípravě základu důležité připravovat jej pozvolna a na dostatečném množství tuku. Polévku ohřejeme, zjemníme vyšlehanou smetanou a nalijeme ji do teplého talíře, navrch doplníme nočky z vyšlehané smetany, snítkou petrželky a na másle čerstvě orestovanými liškami. 2. B  udete-li používat mražené lišky, navyšte množství lišek o 1/3 až 1/2. Záleží na kvalitě hub. 3. V ývar volím raději kuřecí, v tomto případě zesílený o černý pepř a trošku kmínu. Je-li verze polévky určena pro vegetariány, použijeme tzv. zeleninový vývar „nage s houbami“. Kód zboží: 248888 Přepuštěné máslo bal.: 500 g cena za 500 g 138,22 158,95* bal.: koš 400 g cena za 400 g 93,50 107,53* – Z AJÍMAVĚ DOCHUTÍ KAŽDÉ JÍDLO – V ÝBORNÁ JE NAPŘ. DO DIPŮ NEBO K RYBÁM A HOVĚZÍMU MASU Cibule šalotka kulatá vel.: příčný průměr 30+ mm bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 31,10 35,77* 14 844 999 111 – informační linka společnosti MAKRO