Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro Epikure

Platnost od 24.8 .2016 do 20.9 .2016


Makro Epikure - strana 3
















































     

Makro Epikure - strana 3

O bložené pečivo může na první pohled působit obyčejně, nabízí však nekonečné množství variant a  při správném výběru ingrediencí zajistí i  optimální přísun energie a  zdraví prospěšných látek. Sendviče jsou populární po celém světě a v jejich podobě se odráží celá řada prvků a chuťových kombinací z  národních kuchyní. Připravují se z  masa, ryb, mořských plodů, vajec, sýrů, uzenin i  zeleniny, nabízejí uplatnění všem druhům pomazánek a  neméně pestré jsou i možnosti při výběru pečiva. Jsou ideální jako svačina do školy, lehký oběd či večeře i jako pohoštění k pivu či vínu. Mimo to nabízejí bezbřehý prostor pro využití kulinářské fantazie a  při jejich výrobě můžete navíc zužitkovat přebytky z vaření, takže nic nepřijde nazmar. PLNOHODNOTNÉ JÍDLO Chytře složený sendvič poslouží nejen k  potlačení hladu, ale zvládne dodat tělu i  důležité živiny a  energii potřebnou k práci a soustředění. To je dobré mít na paměti zejména při přípravě svačin pro děti, ocení to však samozřejmě i dospělí. Běžně dostupné balené sendviče často obsahují velký podíl bílého pečiva, méně kvalitní uzeniny, majonézový dresink a  minimum zeleniny. Po jeho konzumaci se sice dostaví pocit zasycení, trvá však krátce a navíc je nezřídka provázen spíše útlumem nežli povzbuzením organismu. Díky domácí a  důmyslné výrobě tomu můžete snadno předejít a  budete mít přehled o tom, co vy a vaše děti jíte. VÍTE, ŽE… ... sendvič nese jméno anglického šlechtice? John Montagu, hrabě ze Sandwiche, měl v  oblibě obložené chleby s  hovězím masem, které jedl rukama. Takový způsob konzumace byl do té doby přijatelný pouze v  nejnižší společenské vrstvě, díky hraběti se však rozšířil do vyšších kruhů a pokrm byl po něm i pojmenován. fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1619_01-24.indb 3 tw i tte r. c o m / m a k ro cr 3 09.08.16 11:47