Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro Epikure

Platnost od 24.8 .2016 do 20.9 .2016


Makro Epikure - strana 4
















































     

Makro Epikure - strana 4

Sp e c iá l kové máslo nebo pomazánka z  tvarohu, k  výraznějším druhům z  kozího mléka nebo s  ušlechtilou plísní budou vynikající ovocné zavařeniny (fíková, brusinková) nebo chutney. K masu dobře ladí dresinky na bázi hořčice nebo pikantní salsy z  rajčat či avokáda. Dobře poslouží také zelenina naložená v  pikantním nálevu – okurka, cibule, paprika, červená řepa nebo cuketa. VÝBĚR PEČIVA OSVĚDČENÁ KLASIKA Nejčastější „náplní“ do sendviče je tradiční dvojice šunka a  sýr. Vybrat si můžete klasickou variantu dušené šunky (ideálně s  vysokým obsahem masa), o  luxusnější nádech se postarají šunky sušené – prosciutto, schwarzwaldská šunka nebo jamon serrano. Pestrý výběr nabízí i  kategorie sýrů – hodí se čerstvé, polotvrdé, tvrdé i  s  ušlechtilou plísní, volit můžete mezi kravským, kozím či ovčím. Velice populární jsou masové sendviče, v  nichž lze zužitkovat například pečené kuře, kachnu nebo krůtu, vepřovou a hovězí pečeni či zbylé maso z  grilování  – stačí je nakrájet na tenké plátky nebo natrhat pomocí vidličky. Skvělou volbou je také roastbeef a v poslední době stále populárnější pastrami – vyuzené a v páře uvařené hovězí hrudí obalené ve směsi koření. Nejznámější podoba sendviče je spojená s  klasickým toustovým chlebem čtvercového tvaru, který se pro snazší konzumaci krájí na trojúhelníky. Možnosti jsou však bezbřehé, a volba se tak může odvíjet podle vlastních chuťových preferencí i  kulinářské fantazie. Kombinaci rajčat, mozzarelly a  bazalky bude slušet ciabatta, s kozím a ovčím sýrem výborně ladí žitný chléb s dýňovými nebo slunečnicovými semínky a na masové sendviče lze použít francouzskou bagetu, kukuřičnou tortillu nebo třeba sezamovou bulku. Samostatnou kapitolou je příprava vlastního pečiva, která umožní vyladit si vše přesně podle své chuti. CHUŤOVÉ DOPLŇKY Kouzlo sendvičů spočívá v  dokonalém propojení chutí. Volba chuťových doplňků se odvíjí od hlavní ingredience. K jemným polotvrdým sýrům se bude hodit bylin- PEKAŘSKÁ VÝZVA Výroba domácího pečiva není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Housky, bulky nebo ciabatty připravíte z klasického kynutého těsta za použití čerstvého i  sušeného droždí, mléka či vody, mouky a  soli. Pracovat můžete s  běžnou pšeničnou moukou nebo sáhnout po celozrnné či špaldové – lze je i  kombinovat. Do těsta se dají přidat také nejrůznější semínka, bylinky, koření, ale i olivy nebo sušená rajčata. Trendem poslední doby je domácí pečení kváskového chleba, které sice vyžaduje špetku kulinářského umu a  trpělivosti, ale odmění se výtečnou chutí a vůní. 4 cE1619_01-24.indb 4 WWW.EPIKURE.CZ 09.08.16 11:47