Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 24.8 .2016 do 6.9 .2016


Gastronomie - strana 15
















































     

Gastronomie - strana 15

ŠTĚPÁNSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ S VAŘENÝMI BRAMBORY Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:  3 hod. Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Hovězí maso zadní Slanina bez kůže Vejce Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, mletý Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Horeca Select Cibule žlutá Vývar hovězí, vlastní výroba Mouka hladká Brambory: Horeca Select Brambory, varný typ B Sůl kamenná Horeca Select Pažitka Cena za jednu porci**: 1200 g 70 g 200 g 20 g 0,5 g 150 g 180 g 1500 g 100 g 221,88 Kč 4,10 Kč 9,08 Kč 0,09 Kč 0,27 Kč 6,08 Kč 3,04 Kč 45,95 Kč 0,89 Kč 2700 g 20 g 24,03 Kč 0,09 Kč 20 g 9,98 Kč 32,55 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA MASA (CCA 2,5 HODINY): Odblaněné maso podélně (po vlákně) protkneme klínky slaniny a uprostřed svalu nožem prořízneme otvor tak velký, abychom do něj vložili natvrdo uvařené vejce. Vkládáme-li více vajec za sebou, špičky vajec skrojíme. Vejce nám tak lépe k sobě přilnou. Otvor uzavřeme jehlou nebo špejlí. Takto připravené maso ochutíme solí, pepřem a opečeme ze všech stran na pánvi s malým množstvím sádla. Po opečení výpek zalijeme vodou, odvaříme a slijeme do nádoby. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a vložíme do ní zbývající sádlo. Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli orestujeme v pánvi dozlatova. Poté do základu vložíme opečené maso, zalijeme vývarem a odvařeným výpekem do poloviny výšky masa, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka (můžeme i péci pod poklicí v konvektomatu na 160 °C). V průběhu tepelné úpravy maso otáčíme a podléváme vývarem, popřípadě vodou. PŘÍPRAVA ŠŤÁVY (CCA 30 MINUT): Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze základu a necháme zchladnout. Poté krájíme na porce, které při výdeji ohřejeme v páře. Základ vyrestujeme na tuku (odvaříme všechnu tekutinu), na kterém pozvolna orestujeme mouku do tmavé barvy základu. Poté vše zalijeme studeným vývarem, rozšleháme metlou a prováříme asi 20 minut. Nakonec šťávu dochutíme solí, popřípadě pepřem, a přecedíme přes jemný cedník. Brambory rané prané vel.: příčný průměr 60+ mm původ: Česká republika bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 8,90 10,24* PŘÍPRAVA VAŘENÝCH BRAMBOR (CCA 15 MINUT): Omyté oloupané brambory nakrájíme na rovnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté scedíme z brambor vodu a ihned je servírujeme. Hovězí zadní bez kosti kategorie skotu: býk původ: Česká republika vakuově baleno bal.: cca 5 kg cena za 1 kg SERVÍROVÁNÍ: Na levou stranu teplého talíře přeložíme porci horkých vařených brambor, které posypeme najemno nakrájenou pažitkou. Na pravou stranu talíře servírujeme plátky zregenerovaného masa, které podlijeme přecezenou šťávou. 184,90 212,64* Kód zboží: 240343 Uzená slanina bez kůže bal.: cca 1,5 kg cena za 1 kg 58,50 67,28* 15 *cena s DPH cF1619_01-16_cc.indd 15 10.08.16 12:09