Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie distribuce

Platnost od 6.9 .2016 do 3.10 .2016


Gastronomie distribuce - strana 38
















































     

Gastronomie distribuce - strana 38

Hovězí vývar s játrovou rýží archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku Makro aktuální cenu jednotlivých surovin. Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:  8 hod 30 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Hovězí vývar z masa a kostí: Hovězí kosti Hovězí ořez Voda (na přípravu vývaru) Mrkev Celer bulva Petržel kořenová Pórek Horeca Select Cibule žlutá Máslo 82 % Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Nové koření celé Sůl kamenná Ztužený tuk Játrová rýže: Játra vepřová, chlazená Strouhanka z bílého pečiva Horeca Select Cibule žlutá Mouka hladká Česnek čerstvý Sůl kamenná Vejce Horeca Select Majoránka sušená Horeca Select Pepř černý, celý Máslo 82 % Zelenina – vložka do polévky: Pórek Mrkev Celer bulva 57,80 Kč 37,25 Kč 250 g 50 g 70 g 25 g 25 g 1 g 50 g 0,2 g 0,2 g 25 g 8,38 Kč 1,40 Kč 1,18 Kč 0,22 Kč 2,40 Kč 0,01 Kč 2,30 Kč 0,14 Kč 0,12 Kč 2,99 Kč 50 g 70 g 1,60 Kč 0,76 Kč 50 g 1,40 Kč 1,64 Kč 4,18 Kč 4,74 Kč 2,39 Kč 1,27 Kč 4,19 Kč 0,31 Kč 0,01 Kč 0,05 Kč 3,18 Kč 13,99 Kč Cena za jednu porci**: út. 2000 g 500 g 3000 g 150 g 150 g 125 g 75 g 75 g 35 g 0,5 g 0,05 g 12 g 40 g Hovězí kosti –  harfy 30,06 34,57* Příprava kostí a masa (cca 20 minut): Omyté kosti rychle spaříme ve vroucí vodě, poté je propláchneme čistou vodou a necháme okapat v děrované gastronádobě. Hovězí ořez nakrájíme na malé kousky. Příprava zeleniny (cca 15 minut): Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na větší kusy a orestujeme ji na másle a tuku do lehce nahnědlé barvy. Příprava vývaru (cca 6–8 hodin): Orestovanou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme spařené kosti, nakrájené maso a zalijeme vše studenou vodou. Vývar rychle zavaříme a pěnu, která se vytváří na povrchu, odstraňujeme naběračkou. Tato pěna jsou v podstatě sražené bílkoviny, které se musejí odstranit z vývaru, protože jinak vývar zakalí a ovlivní i jeho chuť. Poté teprve přidáme koření, sůl, snížíme příkon tepla a dále vaříme „táhnutím“. Tento výraz znamená, že voda je mírně pod bodem varu a ode dna se občas vynoří bublina. Vývar vaříme táhnutím asi 8 hodin. NEMÍCHÁME! Poté vývar vypneme a necháme usadit možné kaly na dno a částečně necháme zchladnout. Následně jej přecedíme přes jemný cedník s plátýnkem pomocí naběračky (nebo tak, aby se obsah co nejméně pohyboval), aby se nám vzniklý vývar nezakalil. Nakonec vývar vychladíme a z povrchu odstraníme přebytečný tuk. Správně připravený vývar je jantarově zlatý, čirý, s malými tukovými očky na hladině. Příprava játrové rýže (cca 30 minut): Očištěná vepřová játra nakrájíme na kousky a semeleme je společně s oloupaným česnekem a cibulí. Vložíme do mísy, přidáme vejce, mouku, sůl, čerstvě mletý pepř, měkké máslo a majoránku. Vše promícháme a vzniklou hmotu protlačujeme přes tvořítko do vroucí ochucené vody. Vaříme asi 5 minut doměkka. Poté rýži vyjmeme podběrákem a vložíme do vývaru tzv. pracovního (v tomto vývaru rýži uchováme do servírování, ale nepodáváme ho). Příprava zeleninové vložky (cca 10 minut): 6. 9. – 19. 9. 2016 původ: Česká republika baleno ve fólii bal.: cca 2,5 kg cena za 1 kg Pracovní postup: út. 6. 9. – 19. 9. 2016 Kořenová zelenina druhy: celer, petržel, pastyňák, řepa červená bal.: síť 5 kg cena za 1 kg od Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na větší plátky a uvaříme doměkka ve vývaru (pracovním). Očištěný pórek nakrájíme na širší nudle a spaříme. Takto připravenou zeleninu vkládáme do polévky při servírování. Servírování: Do horkého talíře servírujeme horký vývar, do kterého vložíme teplou játrovou rýži se zeleninou. 9,26 10,65* út. 6. 9. – 19. 9. 2016 Vepřová játra původ: Německo vakuově baleno bal.: cca 2 kg cena za 1 kg 34,84 40,07* 38 Platnosti uvedené na této straně jsou určeny pro objednání.