Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie distribuce

Platnost od 6.9 .2016 do 3.10 .2016


Gastronomie distribuce - strana 8
















































     

Gastronomie distribuce - strana 8

Ryby a plody moře chlazené Jezte ryby 2× týdně! 2 Ryby jsou dlouhou dobu považovány za zdravou potravinu. Ryby dělíme na sladkovodní a mořské. U mořských ryb se hodně vyzdvihuje jejich přínos v podobě Omega3 nenasycených mastných kyselin. U sladkovodních ryb zase jejich lokálnost. Tedy že se vyprodukují v místních podmíkách a není potřeba je přepravovat na dlouhé vzdálenosti. A jaké jsou výhody konzumace ryb: w w w.mak ro.cz/ryby ryba týdně íři na tal Jezte ryby 2× týdně nejen pro zdraví, štíhlou linii a dobrou náladu! v ysoký obsah jódu skvělý zdroj kvalitních bílkovin, vitaminů D, B2 spousta minerálních látek (vápník, fosfor, zinek, železo atd.) Mořské ryby  ysoký obsah Omega3 nenasycených mastných kyselin v (ideální proti nemocem srdce a oběhové soustavy)  evýhodou může být vyšší obsah rtuti u větších ryb, n která se zde kumuluje delší dobu Sladkovodní ryby r yby se přepravují na krátkou vzdálenost, a tudíž je ve většině případů dostanete v top stavu jednou z největších nevýhod je vyšší obsah kostí, avšak stačí vědět, jak na to  (viz předchozí leták) út. 6. 9. – 19. 9. 2016 300,56 345,64* – Balení pro 2 osoby – Ogrilujte nebo vařte na asijský způsob 456,56 525,04* – Ryba s pevným a chutným masem – Velmi snadno tepelně upravíte út. 6. 9. – 19. 9. 2016 lat.: Salvelinus alpinus vel.: 200–500 g/ks původ: Dánsko cena za 1 kg út. 300,56 345,64* lat.: Lates niloticus vel.: 300–1100 g/ks původ: Tanzanie, Uganda, chov cena za 1 kg lat.: Litopenaeus vannamei vel.: 30–40 ks/kg původ: Ekvádor, chov cena za 500 g 6. 9. – 19. 9. 2016 8 175,76 202,12* 309,76* 6. 9. – 19. 9. 2016 Tuňák žlutoploutvý filet sashimi Salát z mořských řas Hijiki lat.: Sargassum fusiforme původ: Francie, chov bal.: 1 kg/ks cena za 1 kg 269,36 Trikolora a tuňák mají něco společné. Je to výsledek po tepelné úpravě, kdy se steak z tuňáka opéká z obou stran krátkou dobu. Maso uprostřed musí zůstat syrové. út. Krevety celé nevařené 6. 9. – 19. 9. 2016 Okoun nilský filet – SALÁT JE URČEN K PŘÍMÉ KONZUMACI – VÝBORNÝ ZDROJ JÓDU, ANTIOXIDANTŮ A CELÉ ŘADY VITAMINŮ A MINERÁLŮ 6. 9. – 19. 9. 2016 – Poznejte pravou chuť ryby – Je čerstvý, nerozmražovaný lat.: Stizostedion lucioperca vel.: 200–500 g/ks původ: Polsko, lov cena za 1 kg Siven arktický kuchaný Kalmary celé út. Candát obecný filet s kůží – Ochutnejte výtečného sivena s nezaměnitelnou chutí – Upravuje se stejně jako pstruh duhový út. lat.: Loligo duvauceli vel.: 4–7 ks/kg původ: USA, lov cena za 1 kg 6. 9. – 19. 9. 2016 út. 342,16 393,48* lat.: Thunnus albacares vel.: 0,8–4,5 kg/ks původ: Srí Lanka, Maledivy, Indonésie, lov cena za 1 kg Platnosti uvedené na této straně jsou určeny pro objednání. 778,96 895,80*