Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální leták na tento týden + příští týden : Magazín Home & Living

Platnost od 5.9 .2016 do 4.12 .2016


Magazín Home & Living - strana 43
















































     

Magazín Home & Living - strana 43

KUCHYNĚ & CHUTĚ KUCHYNĚ & CHUTĚ Koláč s houbami a ořechy SUROVINY: • balení lineckého těsta • 400 g lišek • olivový olej • máslo • cibule • pepř • hrst vlašských ořechů • sůl • malé vejce • petrželová nať • 100 g 36% smetany • 200 g směsi strouhaných sýrů Gruyère a Džiugas Příprava: Formu s odnímatelným dnem vyložte těstem na koláč. Koláč zatižte (například fazolemi) a pečte 10 minut při teplotě 180 stupňů. Mezitím utřete nastrouhané sýry se smetanou, petrželovou natí a vajíčkem. Ořechy opražte na pánvi a nadrobno nasekejte. Lišky opláchněte a smažte několik minut, dokud nepustí vodu. Slijte ji a následně asi 7 minut smažte houby s cibulkou na pánvi s rozehřátým máslem. Na předpečený korpus dejte lišky a ořechy. Přidejte směs sýrů, smetany a vejce a pečte asi 30 minut při teplotě 180 stupňů. Koláč krájejte, až když bude vychladlý. Lišková sezóna Liška obecná nebo jednoduše jen liška je jednou z nejoblíbenějších jedlých hub. Její jemná chuť a živá barva jsou vlastnosti, díky nimž jí není možné odolat. PROČ SE VYPLATÍ JÍST LIŠKY? 1. Jsou nízkokalorické. 100 g syrových lišek představuje asi 32 kcal. 2. Nemají sice příliš mnoho živin, ale většinou se skládají z vody. 3. Málokdy jsou červivé. JAK JE PŘIPRAVOVAT? 1. Smažením, vařením, dušením a marinováním. 2. Aby neztratily chuť, můžete je zmrazit. Nejdříve je ale oloupejte. 3. Než je přidáte do omelety nebo koláče, tepelně je zpracujte. REKLAMA 42 • Tesco magazÍn 43 • Tesco magazÍn