Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální leták na tento týden + příští týden : Magazín Home & Living

Platnost od 5.9 .2016 do 4.12 .2016


Magazín Home & Living - strana 53
















































     

Magazín Home & Living - strana 53

KUCHYNĚ & CHUTĚ KUCHYNĚ & CHUTĚ elenina a ovoce – potraviny, které udržují náš organismus v dobré formě – jsou základem zdravé kuchyně. Nejvíce z nich získáte, když je budete jíst syrové a čerstvé. Pokud nemáte k dispozici čerstvou zeleninu, můžete použít i mraženou. Stačí ji připravit na páře, aby si zachovala své cenné složky. Nezapomeňte na těstoviny a rýži. Jsou to rychlá jídla, která by měla znát každá dobrá hospodyňka. Výborným tipem na zdravá a rychlá jídla jsou také obilniny: jáhly, kuskus nebo ječná kaše, který není potřeba ani vařit. Stačí zalít horkou vodou a počkat několik minut. Obilniny či těstoviny uvařte, přidejte zeleninu nebo oblíbené polotovary, vše zakápněte zastudena lisovaným olivovým olejem a posypte na pánvi opraženými dýňovými nebo slunečnicovými semínky. A hotovo! Rychlý oběd z polotovarů může být také zdravý a chutný. Základní omáčky HOLANDSKÁ OMÁČKA Vzniká přidáním horkého rozpuštěného másla do vyšlehaných žloutků a citronové šťávy nebo trochy bílého vína. Nejlépe chutná podávaná za tepla, k volským okům, rybám, vařenému chřestu, květáku nebo k brokolici. OMÁČKA DEMI-GLACE Nejlepší tmavé omáčky podávané v dobrých restauracích se dělají právě z ní. Ideálně se hodí k pečenému masu. Tento francouzský základ omáček je nejlepší připravit z kostí, masa nebo zeleniny (mrkev, celer, cibule). BEŠAMELOVÁ OMÁČKA Základ evropské kuchyně s francouzskými kořeny. Těžko si představit lasagne nebo zapékané jídlo bez bešamelu, který voní muškátovým oříškem. Do rozehřátého másla je potřeba přidat mouku, mléko, rozmíchat na hladkou hustou hmotu a dochutit. OMÁČKA VELOUTÉ Starší sestra bešamelu, ve které se místo mléka používá bujón. Je základem mnoha jiných omáček. Jinak se jí říká také sametová omáčka a jako bujón se používá kuřecí vývar. RAJČATOVÁ OMÁČKA Neodmyslitelná součást italské kuchyně. Výborně chutná s těstovinami, masem nebo mozzarellou na pizze. Připravte si ji z drcených rajčat! Je typická svou italskou jednoduchostí a připravuje se z čerstvých rajčat, často obsahuje i bylinky: bazalku a tymián, česnek a cibuli. REKLAMA HOTOVÝ oběd NENÍ PRAVDA, ŽE BY VAŠE VAŘENÍ MUSELO BÝT ČASOVĚ NÁROČNÉ A ŽE PŘÍPRAVOU HODNOTNÉHO JÍDLA ČLOVĚK STRÁVÍ MNOHO ČASU. TROCHA ZRUČNOSTI, KVALITNÍ POLOTOVARY A ŠPETKA FANTAZIE – TO JE RECEPT NA CHUTNÉ JÍDLO, ANIŽ BYSTE MUSELI V KUCHYNI TRÁVIT DLOUHÉ HODINY. DÍKY NAŠIM KUCHYŇSKÝM TRIKŮM SI VAŘENÍ JISTĚ OBLÍBÍTE! 52 • Tesco magazÍn