Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální leták na tento týden + příští týden : Magazín Home & Living

Platnost od 5.9 .2016 do 4.12 .2016


Magazín Home & Living - strana 54
















































     

Magazín Home & Living - strana 54

KUCHYNĚ& &CHUTĚ CHUTĚ KUCHYNĚ KUCHYNĚ & CHUTĚ NA PODZIM VSAĎTE NA RYCHLÉ SALÁTY SE SYTÝMI LUŠTĚNINAMI. VYZKOUŠEJTE EXPRESNÍ OBILOVINY (NAPŘ. KUSKUS) A PLNOHODNOTNOU MRAŽENOU ZELENINU. ZVÝRAZNĚTE CHUŤ ČERSTVÝMI BYLINKAMI, NAPŘÍKLAD MÁTOU A BAZALKOU. Salát z čočky a máty SUROVINY: • půl sklenice hnědé čočky • půl sklenice žluté čočky • polovina malého pórku (bílá a zelená část) • dvě hrsti mraženého chřestu • lžíce kokosového oleje • několik lístků máty Zeleninová polévka s pistou SUROVINY:• 25 g těstovin • 100 g fazolí • vývar z kořenové zeleniny • řapík celeru • mrkev • brambory • rajče • bazalka • cuketa • fazolové lusky • stroužek česneku • cibule • pepř • 1,2 l vody • olivový olej OMÁČKA PISTOU: • bazalka • stroužek česneku • 1 lžička piniových oříšků • 25 g strouhaného parmezánu • olivový olej Příprava: V hrnku přiveďte k varu 600 mililitrů vody a rozpusťte v ní zeleninové bujónové kostky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, přidejte pokrájený celer, mrkev a osmažte na olivovém oleji. Následně přidejte na kostky nakrájené brambory, nakrájenou rajčatovou dužinu, sůl, koření, bazalku, přidejte bujón a vařte asi 15 minut. Cuketu očistěte a přidejte k vařící se zelenině spolu s očištěnými fazolemi a nakrájenými lusky. Vařte 10 minut. Přelijte do hrnce, zalijte 0,6 litru vody, přidejte těstoviny a vařte, dokud nebude všechno měkké. Omáčka pistou: Omáčku připravíte z bazalky, česneku, piniových oříšků a olivového oleje tak, že suroviny spolu rozmixujete. Na závěr do omáčky přidejte nastrouhaný parmezán a zamíchejte. Polévku nalijte do talíře a ke každé porci přidejte lžičku omáčky pistou. REKLAMA Příprava: Čočku propláchněte studenou vodou. Vodu v hrnci přiveďte k varu a přidejte trochu soli. Hnědou čočku vařte 5 minut a následně k ní přidejte žlutou a vařte 5 minut. Pak přidejte chřest a vařte několik dalších minut, dokud všechna zelenina nezměkne. Nakrájejte pórek na kroužky, osmažte na kokosovém oleji, přidejte scezenou zeleninu. Podávejte s oblíbenými sušenými bylinkami a čerstvými lístky máty. Salát s kuskusem SUROVINY • půl sklenice kuskusu • dvě rajčata • malá cibule • půl žluté papriky • kostka bujónu • lžíce oleje • volitelně lžíce rajského protlaku • několik lístků bazalky 55 • Tesco magazÍn NO VIN www.olma.cz 5454 • Tesco • Tesco magazÍn magazÍn KA Příprava: Ve sklenici vroucí vody rozpusťte kostku bujónu. Přidejte kuskus a na několik minut odstavte. Na rozehřátém oleji osmahněte nasekanou cibulku a rajčata nakrájejte na kostičky, aby pustila šťávu. Přidejte nadrobno nakrájenou papriku, následně scezený kuskus. Zamíchejte, přidat můžete i rajský protlak. Podávejte s čerstvou bazalkou. Jídlo výborně chutná teplé i studené.