Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální leták na tento týden + příští týden : Magazín Home & Living

Platnost od 5.9 .2016 do 4.12 .2016


Magazín Home & Living - strana 64
















































     

Magazín Home & Living - strana 64

KULTURA & RELAX KULTURA & RELAX Abeceda servírování ŠUMIVÉ Jak víno podávat? DEZERTNÍ LEHKÉ ČERVENÉ ČERVENÉ POLOSUCHÉ SUCHÉ BÍLÉ SLADKÉ BÍLÉ ČERVENÉ SUCHÉ PLNÉ BÍLÉ RŮŽOVÉ ? Základní zásady servírování vína se ale nemění. Všechny alkoholické nápoje tohoto druhu by se měly podávat v průhledných sklenicích z hladkého skla, přičemž jejich rozměry a tvary by se měly lišit v závislosti na barvě a druhu nápoje. Bílá vína se podávají před červenými, lehčí před těžšími, suchá před sladkými. Mladší vína by se měla podávat vychlazenější než zralejší vína. Ke zlatým pravidlům patří i zásada nepodávat víno k polévkám, vejcím, artyčokům, špenátu a k čokoládě. Abyste se vyhnuli faux pas, nejlépe uděláte, když se budete řídit obrázkem, na němž jsou uvedeny všechny všeobecně přijímané kombinace. Bílé ? m á b y r k Při rozhodování o vínu, které nám zpříjemní večer, se můžeme řídit vlastním vkusem. V případě degustace, kterou bude provázet i jídlo, je vhodné kromě vkusu použít i základní pravidla. Jenže ta se i v této oblasti často mění. Sommeliéři, zastánci tradiční školy, samozřejmě podávají bílé víno k drůbeži a rybám. Ti modernější naopak tyto principy zpochybňují a často si zakládají na zvýraznění chuťových vlastností jídla s kontrastní kombinací vína. Také je dobré všímat si regionálních vazeb mezi jídlem a vínem. Proto se často stává, že k mořským plodům se podává červené víno, protože právě to se vyrábí v dané lokalitě. ••• REKLAMA TVRDÉ SÝRY MĚKKÉ SÝRY UZENINY KUŘECÍ MASO MOŘSKÉ PLODY ZELENINA PEČENÁ ZELENINA OVOCE ČERVENÉ MASO RYBY CHLÉB KOLÁČE A SLADKOSTI 64 • Tesco magazÍn 65 • Tesco magazÍn