Aktuálníletáky.cz   

Kaufland leták na tento týden + příští týden :

Platnost od 8.9 .2016 do 14.9 .2016


 - strana 11
















































     

- strana 11

vždy s úlovkem Chlazené ryby září Kreveta severní 90/130 (Pandalus borealis) rozmrazená z volné přírody FAO 21 – Severozápadní Atlantik 100 g Pražma (Sparus aurata) celá, chlazená, kuchaná aquakultura Řecko cca 300 – 400 g 100 g 22,90 27,90 MĚSÍC UZENÝCH RYB Proč si dopřát uzenou rybu? V dobách našich prapředků nebyly lednice nebo mrazicí boxy. A tak hledali způsoby, jak získané jídlo déle uchovat v udržitelnosti. Jednou z možností se ukázalo být i uzení. To sloužilo a dodnes slouží k částečné konzervaci ryb. Delikatesa V současnosti je uzená ryba především nepřekonatelnou delikatesou. Můžeme ji konzumovat bez větších úprav, ale také jako součást pomazánek, salátů, těstovin, studených i teplých pokrmů. Jíme nosem Říká se, že jíme nejen ústy, ale především očima. Nádherně připravené jídlo hned zvedne náladu. V případě uzených ryb jíme zejména nosem. Uzené ryby a zdraví Uzení je vhodné hlavně pro ryby s vyšším obsahem tuku. Je tedy zřejmé, že uzené ryby na rozdíl od neuzených nejsou nejlepším produktem v boji proti nadváze. Nicméně uzení ryb probíhá ve srovnání s jinými druhy masa kratší dobu. Proto ryby neobsahují tolik dehtových látek, což je velká výhoda. Kvalita Ačkoliv úprava ryby uzením by mohla vyvolávat dojem, že udit lze jakoukoliv rybu, u nás nic „neodbudeme“. I naše uzené ryby pocházejí z trvale udržitelného rybolovu, z volné přírody nebo z chovů, které splňují vysoká chovná kritéria. Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v množství obvyklém pro domácnost. Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. AAM11, AJV11, AMO11, CB11, MB11, Che11, Kla11, Tp11, Dc11, APO11 / -