Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie - distribuce

Platnost od 20.9 .2016 do 3.10 .2016


Gastronomie - distribuce - strana 8
















































     

Gastronomie - distribuce - strana 8

Ryby a plody moře chlazené losos filet a jeho opracování Cena finálního produktu je závislá i na způsobu jeho opracování. U losos filetu jde o takzvané „trimování“ (ořezání/opracování). Tedy zda daný filet má, nebo nemá páteř, ocasní část, kosti, tukové části apod. Nejčistší formou opracování je filet Trim E. Souvisí to dále s dalším případným opracováním před tepelnou úpravou, tedy snížením množství odpadu. Všímejte si tedy opracování jednotlivých filetů, abyste obdrželi to, co žádáte. MAKRO se zaměřuje svou nabídkou čerstvých ryb na jejich vysokou kvalitu. Proto na ni dbáme a věnujeme jí maximální pozornost. Proto běžně nabízíme nejvyšší způsoby opracování, a to Trim D a Trim E. Jednotlivé způsoby opracování (Trimy): Losos Trim A  páteř, žebra pryč Losos Trim C  páteř, žebra pryč  základna řitní ploutve pryč p  řední límec a základ hřbetní ploutve pryč  břišní tuk a ploutev pryč  kostičky u páteře pryč Losos Trim B  páteř, žebra pryč  základna řitní ploutve pryč  přední límec a základ hřbetní ploutve pryč  břišní tuk a ploutev pryč Losos Trim E  páteř, žebra pryč  základna řitní ploutve pryč p  řední límec a základ hřbetní ploutve pryč  břišní tuk a ploutev pryč  kostičky u páteře pryč  celé břicho s tukem pryč  ocásek pryč  dočištění od zbylého tuku  kůže pryč Losos Trim D  páteř, žebra pryč  základna řitní ploutve pryč  přední límec a základ hřbetní ploutve pryč  břišní tuk a ploutev pryč  kostičky u páteře pryč  celé břicho s tukem pryč  ocásek pryč (u Trimu C/D až po řitní ploutev)  dočištění od zbylého tuku – Krásně vysoký filet bez kostí – Vhodné jak na pečení, tak i na smažení v trojobalu Lehce okořeňte a pečte v troubě nebo grilujte Treska tmavá loin bez kůže ze severu lat.: Pollachius virens vel.: 600+ g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg Český kapr obecný podkovy 300,56 345,64* – Klasika na grilování – Přidejte jen bylinky – Velikost vhodná na 2 porce – V nabídce také na objednávku nekuchaná za nižší cenu 8 Krevety vařené celé 154,96 178,20* 76 321,72* lat.: Pleuronectes platessa vel.: 250–400 g/ks původ: Dánsko cena za 1 kg lat.: Litopenaeus vanamei vel.: 60–80 ks/kg původ: Ekvádor, chov cena za 500 g 154,96 178,20* – Nejprve 1 hod. povařit (ideálně s červeným vínem) a nechat vychladnout ve stejné vodě – Následně můžete grilovat, zapékat atd. Dánský platýs velký celý 279, www.makro.cz lat.: Cyprinus carpio vel.: 150–250 g/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg – v elice chutné a křehké maso – s tačí krátká tepelná úprava (5 min), při delší úpravě se maso rozpadá – jemné a málo tučné maso platýse není třeba výrazněji kořenit Řecká pražma královská kuchaná lat.: Sparus aurata vel.: 550–750 g/ks původ: Řecko, chov cena za 1 kg Velikostně vhodnější spíše do salátů, koktejlů Chobotnice obecná kuchaná 165, 36 190,16* lat.: Octopus vulgaris vel.: 900–1800 g/ks původ: Indonésie, lov cena za 1 kg 394,16 453,28*