Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - káva tradiční a speciály

Platnost od 21.9 .2016 do 18.10 .2016


Epikure - káva tradiční a speciály - strana 10
















































     

Epikure - káva tradiční a speciály - strana 10

Příprava kávy ZÁKLADNÍ DRUHY PŘÍPRAVY KÁVY ESPRESSO Zapneme přístroj na espresso, aby se ohřála voda. Do dávkovací páky nasypeme či nameleme 7 gramů středně mleté kávy a pěchovátkem ji co nejvíce natlačíme dovnitř. Páku s kávou zapneme do kávovaru a spustíme horkou vodu, která se pod tlakem zhruba 10 barů snaží dostat přes upěchovanou kávu do šálku. Espresso o objemu 25–30 ml včetně krémové pěny by mělo prokapat za 25 sekund. Espresso je základem dalších kávových nápojů jako lungo, cappuccino nebo latte macchiato. FRENCH PRESS Skleněnou nádobu french pressu zasypeme zhruba do  jedné čtvrtiny velmi hrubě mletou kávou. (Podle velikosti french pressu lze počítat také 1 polévkovou lžíci kávy na jeden šálek.) Kávu zalijeme horkou vodou (92–95 °C), zamícháme, překryjeme víkem se sítkem a necháme 4 minuty odstát. V průběhu louhování je dobré kávu ještě jednou promíchat. Po  uplynutí potřebné doby pomalu stlačujeme sítko french pressu ke dnu a káva se okamžitě přelije do šálků nebo vyhřáté konvice. ESPRESSO Vergnano mletá káva Vergnano zrnková káva • bal.: 250 g • cena za 250 g • bal.: 250 g • cena za 250 g 129,00 148, 129,00 148, Vergnano zrnková káva Vergnano zrnková káva • bal.: 1 kg • cena za 1 kg • bal.: 1 kg • cena za 1 kg 399,00 458, 429,00 493, 35* 35* FRENCH PRESS MOKA DŽEZVA 85* 35* MOKA Do  spodní části moka konvičky nalijeme studenou nebo předehřátou vodu tak, aby nepřesahovala píst. Na ni položíme střední část se sítkem, do níž po okraj nasypeme středně mletou kávu a upěchujeme ji prsty. Nahoru našroubujeme vrchní část a  konvičku postavíme na  tepelný zdroj. Pára z vařící se vody ve spodní části projde kávou a zkondenzuje v  horní části konvičky. Naplnění horní části znamená, že dole došla voda a káva je hotová. DŽEZVA archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Do  džezvy podle velikosti nasypeme příslušné množství práškově umleté kávy, zalijeme do dvou třetin studenou vodou a promícháme. Džezvu postavíme na  tepelný zdroj a  počkáme, až se teplota přiblíží bodu varu, což se pozná tak, že káva začne pěnit. Kávu necháme vzpěnit po okraj džezvy a na několik sekund stáhneme z tepla, dokud se káva nevrátí dolů. Pak džezvu vrátíme na zdroj tepla a vzkypění ještě dvakrát opakujeme. 10 cE1621_06-17.indd 10 EPIKURE 9/7/16 11:48 AM