Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - káva tradiční a speciály

Platnost od 21.9 .2016 do 18.10 .2016


Epikure - káva tradiční a speciály - strana 3
















































     

Epikure - káva tradiční a speciály - strana 3

Káva – Mokate, Marila, Illy CO SE SKRÝVÁ V NÁZVU? P ojmenování jednotlivých druhů kávy v sobě nese informaci nejen o zemi původu zrn, ale také o  konkrétním místě a  způsobu zpracování, velikosti zrn a  v  některých případech se uvádí také název odrůdy. Způsob označování se v  jednotlivých zemích liší. Mokate Caffetteria Coffee Selected America, Africa • zrnková káva • 2 druhy • bal.: 500 g • cena za 500 g Marila Coffee Brazil, Colombia Mokate Crema Intensa, Delicado • zrnková káva • 2 druhy • bal.: 500 g • cena za 500 g • zrnková káva • bal.: 1 kg • cena za 1 kg od 199,00 228, 85* 135,00 155, 25* 119,90 137, Kávová zrna vypěstovaná ve vy šších nadmořských výškách obec ně platí za ta nejkvalitnější – jsou hutnější, větší a mají výraznější chuť a  vůni (samozřejmě však existuje řada výjimek). Na etiketě se lze setkat s různými termíny, které toto kritérium specifikují. Hard Bean (HB) nebo High Grown (HG) označují zrna z plantáží ležících v rozmezí 1200–1370 m n. m. Strictly Hard Bean (SHB) nebo Strictly High Grown (SHG) se uvádí u  nadmořské výšky přesahující 1370 metrů. Ve  španělsky mluvících zemích se pro kávu z vysokých nadmořských výšek často používá termín Altura. 89* Na  chuti kávy se odráží také způsob zpracování po  sklizni. Promytá zrna (WetProcessed, Washed) se zbavují slupek a dužiny fermentací ve vodě. Tradiční je sušení na slunci, tzv. suchá metoda, která se ukrývá pod názvy Natural nebo Dry. Kombinací obou těchto způsobů vzniká polopromytá káva označovaná jako Semi-Washed. Espresso Illy • mletá káva • všechny druhy • 100% arabika • bal.: 250 g • cena za 250 g od • zrnková káva • 2 druhy • 100% arabika • bal.: 250 g • cena za 250 g 149,00 171, 175,00 201, 35* Illy Espresso bez kofeinu • bal.: 250 g • cena za 250 g 175,00 201, 25* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Espresso Illy Jedním ze základních kritérii při určování jakosti kávy je velikost zrn a v tomto případě je terminologie různorodá. Zrna se buď označují pomocí stupnice od 10 do 20, která přibližuje jejich velikost v palcích – třídění se provádí v sítech s různě velkými oky. Pro arabiku se používají sudá čísla, pro robustu lichá. Kromě číslic se lze setkat i s různými přívlastky – prémiová velká zrna mohou být označena jako Superior (Střední Amerika a  Mexiko) nebo Supreme (Kolumbie). V  Africe se po užívají k  určování jakosti zrn písmena, přičemž nejvyšší stupeň představuje značka AA+. 25* 3 cE1621_01-05.indd 3 07.09.16 11:52