Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - káva tradiční a speciály

Platnost od 21.9 .2016 do 18.10 .2016


Epikure - káva tradiční a speciály - strana 5
















































     

Epikure - káva tradiční a speciály - strana 5

Káva – Tchibo, Davidoff, Jihlavanka MLETÍ ZRNKOVÉ KÁVY HRUBOST MLETÍ PODLE TYPU PŘÍPRAVY Tchibo Gold Selection Crema • instantní káva • bal.: 3× 180 g, 3× 200 g • cena za 1 ks 84,30 96, 95* Davidoff Rich Aroma, Fine Aroma • instantní káva • bal.: 100 g • cena za 100 g 119,90 137, Jihlavanka Espresso • mletá káva, zrnková káva • bal.: 250 g, 500 g, 1 kg • cena za 1 ks od Hrubé mletí french press, chemex, vakuum pot Střední mletí hrubší moka konvička, aeropress Střední mletí jemnější espresso, papírové filtry Jemné mletí český turek Práškové mletí džezva Tchibo Exclusive • mletá káva • 2 druhy • bal.: 6× 250 g • cena za 250 g 49,90 57, 39* Jihlavanka Espresso Delicato • zrnková káva • bal.: 500 g • cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH R ůzné druhy přípravy kávy vyžadují odlišnou hrubost mletí. Jednoduchá poučka říká, že čím kratší čas stráví mletá káva během přípravy v kontaktu s horkou vodou, tím jemněji musí být namleta. Čím déle se bude káva louhovat, tím musí být hrubší. Český turek s jemně mletou kávou se logicky této poučce vymyká, ale hrubší kousky kávy nezůstávají pohromadě na  dně šálku a  mají tendenci se oddělovat a  stoupat na  hladinu, což požitku z  kávy nepřidá. Nejhrubší káva je zapotřebí pro přípravu ve  french pressu, kde se po zalití horkou vodou nechává louhovat 4 minuty. Nejjemnější práškově mletá káva patří do džezvy, kde sice chvilku pobyde, než se voda zahřeje, ale hlavní část přípravy spočívá v  rychlém, třikrát opakovaném vzkypění pěny těsně pod bodem varu. 99,00 113, 85* 89* 43,50 50, 03* 5 cE1621_01-05.indd 5 07.09.16 11:53