Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro - Gastronomie

Platnost od 21.9 .2016 do 4.10 .2016


Makro - Gastronomie - strana 14
















































     

Makro - Gastronomie - strana 14

POMALU PEČENÉ PRSO PERLIČKY SE SALÁTEM COLESLAW Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Perlička Máslo přepuštěné Sůl Fleur de Sel Cibule šalotka Celer řapíkatý Horeca Select Tymián čerstvý Salát: Zelí hlávkové, bílé Mrkev Horeca Select Cibule žlutá Řeřicha Horeca Select Majonéza Horeca Select Jogurt bílý 10 % Citron (na šťávu) Aro Cukr krupice Horeca Select Pepř bílý, mletý Sůl kamenná Šalotka: Cibule šalotka Olej olivový extra panenský Cena za jednu porci**: 2500 g 200 g 1 g 130 g 180 g 20 g 497,50 Kč 31,07 Kč 0,52 Kč 3,89 Kč 8,60 Kč 9,18 Kč 1300 g 250 g 80 g 30 g 150 g 150 g 70 g 50 g 0,1 g 10 g 7,15 Kč 2,73 Kč 1,35 Kč 5,97 Kč 7,05 Kč 5,24 Kč 6,29 Kč 0,95 Kč 0,08 Kč 0,04 Kč 80 g 2,39 Kč 50 g 9,59 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA SALÁTU (CCA 35 MINUT): U hlávkového zelí odstraníme zavadlé a poškozené povrchové listy. Hlávku rozčtvrtíme a vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na pravidelné jemné nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky 4 cm dlouhé. Cibuli nakrájíme nadrobno. Do misky dáme nakrájené zelí, mrkev, cibuli, majonézu, jogurt, citronovou šťávu, cukr, sůl, bílý pepř a zlehka promícháme. Zeleninu nemačkáme, jen zlehka obracíme. Misku se salátem ponecháme asi 10 minut v chladničce, pak ho ochutnáme a dle potřeby dochutíme. Nakrájenou šalotku krátce orestujeme společně s trochou cukru na olivovém oleji, až zesklovatí. Část čerstvé řeřichy lehce vmícháme do salátu těsně před podáváním. PŘÍPRAVA PERLIČKY (CCA 4 HODINY): 59,96 Kč TIPY KUCHAŘE: 1. Chybou je, když se zelí při míchání mačká, zbavujete se tím chutě a důležitých, biologicky hodnotných látek. I vzhled salátu pak není lákavý. 2. Při míchání salátů platí jednoduché pravidlo. Čím déle a intenzivně mícháme salát, tím více ztrácí na křehkosti a vzhledu. Do mísy dáme všechny suroviny a ingredience a jen krátce a lehce smícháme. Perlička původ: Francie bal.: cca 1 kg cena za 1 kg 199,00 228,85* Perličku nejdříve zbavíme zbytků peří, pak odřízneme stehýnka a zůstane nám takzvaný „motýlek“. U křidýlek necháme pouze první kost u prsíček, ostatní odřízneme. Konec kostičky důkladně očistíme. Takto připravená prsíčka naložíme společně s čerstvým tymiánem, šalotkou a řapíkatým celerem a zatavíme do vakua. Perličku připravujeme v sous vide při teplotě 60 °C asi 3,5 hodiny. Po otevření sáčku šťávu slijeme a uchováme pro další možné použití v jiném receptu. Prsíčka osušíme a kůži pečlivě opečeme na přepuštěném másle do zlatavé barvy. Frikasé opatrně vyjmeme. Po opečení prsíček vedeme ostrým nožem řezy podél prsní kosti a prsíčka oddělíme na 2 kusy. Suroviny na 10 porcí: 4 hod. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   PŘÍPRAVA ŠALOTKY (CCA 5 MINUT): Oloupanou šalotku nakrájíme podélně na čtvrtiny a orestujeme na pánvi s olejem dosklovata a necháme vychladnout. SERVÍROVÁNÍ: Vychlazený salát před servírováním necháme na hrubém cedníku odkapat. Poté ho rozložíme na střed talíře a na něj položíme opečenou perličku, kterou ochutíme solí Fleur de Sel. Pokrm doplníme orestovanou šalotkou a zbylými snítkami čerstvé řeřichy. Cibule šalotka kulatá vel.: příčný průměr 30+ mm bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 29,90 34,39* d Zelí hlávkové bílé – ZAJÍMAVĚ DOCHUTÍ KAŽDÉ JÍDLO – VÝBORNÁ JE NAPŘ. DO DIPŮ NEBO K RYBÁM A HOVĚZÍMU MASU bal.: síť 15 kg cena za 1 kg 5,50 6,33* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU 14 cG1621_01-16.indd 14 844 999 111 – informační linka společnosti MAKRO 1 07.09.16 12:37