Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro - Gastronomie

Platnost od 21.9 .2016 do 4.10 .2016


Makro - Gastronomie - strana 16
















































     

Makro - Gastronomie - strana 16

KONFITOVANÉ HOLOUBÁTKO S HŘÍBKOVOU NÁDIVKOU A KADEŘAVOU KAPUSTOU Obtížnost:   Suroviny na 10 porcí: Název položky archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Holub Máslo 82 % Sůl kamenná Nádivka: Pečivo bílé (houska) Máslo 82 % Aro Mléko 1,5 % Vejce Horeca Select Petržel listová Muškátový oříšek mletý Sůl kamenná Horeca Select Směs hřibů mražených Kapusta: Kapusta kadeřavá (kadeřávek) Cibule šalotka Máslo 82 % Smetana 33 % Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Česnek čerstvý Šťáva: Slanina sušená Kuřecí demi-glace Víno červené, suché 3 hod. Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3750 g 150 g 20 g 2 156,25 Kč 17,10 Kč 0,09 Kč 500 g 50 g 100 g 150 g 30 g 0,1 g 5 g 250 g 15,12 Kč 5,70 Kč 0,89 Kč 5,95 Kč 0,24 Kč 0,10 Kč 0,02 Kč 56,25 Kč 1000 g 100 g 100 g 250 g 5 g 0,01 g 20 g 199,33 Kč 2,99 Kč 11,40 Kč 18,23 Kč 0,02 Kč 0,01 Kč 1,92 Kč 100 g 100 g 150 g 9,98 Kč 49,16 Kč 21,90 Kč Máslo 82 % 100 g 11,40 Kč Cena za jednu porci**: 258,40 Kč Holoubě původ: Francie bal.: cca 400 g cena za 1 kg další akční cena také na: Holoubě mražené, bal.: cca 350–400 g MRAŽENÉ Směs hříbků kostky bal.: 1 kg cena za 1 kg 225,00 258,75* Kód zboží: 295931 575,00 661,25* PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA NÁDIVKY (CCA 60 MINUT): Bílé pečivo nakrájíme na větší kostky, na které nastrouháme trochu studeného másla. Pečivo pak rozpečeme v troubě na 150 °C téměř do vysušení. Posléze jej ponecháme vychladnout. Opranou hladkolistou petržel otrháme od stonků, listy překrájíme na hrubé nudličky a přidáme k pečivu. Pečivo lehce zvlhčíme mlékem. Hříbky orestujeme dozlatova na másle, přidáme oloupanou cibuli krájenou na nudličky a orestujeme vše doměkka. Téměř vychladlou směs přidáme k nakrájenému pečivu. Žloutky vyšleháme do pěny s máslem, ochutíme muškátovým oříškem a spojíme s nakrájeným pečivem. Osolené bílky vyšleháme v pevný sníh, který smícháme s ostatními surovinami v lehkou hmotu, kterou naplníme holoubata. Zbylou nádivku vložíme do vymaštěného pekáče a upečeme při teplotě 180 °C dozlatova. Po upečení ji nakrájíme na jednotlivé díly. PŘÍPRAVA HOLOUBAT (CCA 2,5 HODINY): Očištěná, omytá holoubata vykostíme tunelovým způsobem od hřbetu a hrudního koše, tak abychom nepoškodili kůži holoubat. Pak je lehce osolíme zevnitř a pomocí sáčku naplníme dutinu břišní připravenou nádivkou. Provázkem zdrezírujeme (svážeme) k sobě klouby nohou a přitáhneme je k tělu holouběte. Nadívaná holoubátka zavakuujeme a při teplotě 68 °C upravujeme v sous vide po dobu dvou hodin. Poté šokově vychladíme. Při objednávce holoubě zregenerujeme ve vakuu tak, aby bylo prohřáté, poté rozbalíme, osušíme utěrkou od přebytečné vlhkosti, osolíme a opečeme v připravené pánvi na oleji do zlatavé, křupavé kůže. Jakmile je holoubě zlatavé, zpěníme v pánvi máslo, holoubě jím několikrát přelijeme a ihned celé servírujeme. PŘÍPRAVA KADEŘAVÉ KAPUSTY – KADEŘÁVKU (CCA 30 MINUT): Kadeřavou kapustu pečlivě umyjeme v několikrát měněné vodě. Je dobré nechat ji namočenou ve slané vodě. Odstraníme tak i ty nejmenší nečistoty a mušky, které se mohou vyskytovat v záhybech kadeřávku. Z omytých listů vykrojíme středový řapík, který je velmi tuhý. Listy překrájíme na nudle asi 1 cm široké a krátce je spaříme v osolené vodě, aby změkly. Oloupanou šalotku nakrájíme najemno a zpěníme na másle spolu s plátkovaným česnekem. Zalijeme ji smetanou, ochutíme solí, pepřem z mlýnku a zredukujeme. Do zahoustlé smetany vložíme spařený kadeřávek, prohřejeme jej, ještě jednou zjemníme trochou másla a ihned servírujeme. Pánev si ponecháme na přípravu šťávy. PŘÍPRAVA ŠŤÁVY (CCA 10 MINUT): Na pánvi, kde jsme opékali holoubě, orestujeme trochu sušené slaniny, slijeme přebytečný tuk a zastříkneme pánev kvalitním kořeněným červeným vínem, přidáme drůbeží demi-glace, lehce zredukujeme a na závěr zjemníme kostičkami vychlazeného másla. Tím šťávu lehce zahustíme a zároveň zjemníme. Štávu už jen přecedíme a nevaříme. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Kapusta kadeřavá trhaná bal.: sáček 150 g cena za 150 g 21,90 25,19* 15 SERVÍROVÁNÍ: Na nahřátý talíř rozložíme smetanový kadeřávek, na něj položíme nadívané, čerstvě opečené holoubě. Z boku přiložíme ještě kousek hříbkové nádivky, kterou jsme pekli odděleně ve formě. Hotový pokrm doplníme jemnou šťávou z pečených holoubat ovoněnou sušenou slaninou. *cena s DPH cG1621_01-16.indd 15 07.09.16 14:54