Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro - Gastronomie

Platnost od 21.9 .2016 do 4.10 .2016


Makro - Gastronomie - strana 8
















































     

Makro - Gastronomie - strana 8

Ryby a plody moře chlazené LOSOS FILET A JEHO OPRACOVÁNÍ Cena finálního produktu je závislá i na způsobu jeho opracování. U losos filetu jde o takzvané „trimování“ (ořezání/opracování). Tedy zda daný filet má, nebo nemá páteř, ocasní část, kosti, tukové části apod. Nejčistší formou opracování je filet Trim E. Souvisí to dále s dalším případným opracováním před tepelnou úpravou, tedy snížením množství odpadu. Všímejte si tedy opracování jednotlivých filetů, abyste obdrželi to, co žádáte. MAKRO se zaměřuje svou nabídkou čerstvých ryb na jejich vysokou kvalitu. Proto na ni dbáme a věnujeme jí maximální pozornost. Proto běžně nabízíme nejvyšší způsoby opracování, a to Trim D a Trim E. Jednotlivé způsoby opracování (Trimy): Losos Trim A y np páteř,, žebra p pryč Losos Trim C n páteř, žebra pryč o základna řitní ploutve pryč p přední límec a základ hřbetní ploutve pryč q břišní tuk a ploutev pryč r kostičky u páteře pryč Losos Trim B n páteř, žebra pryč o základna řitní ploutve pryč p přední límec a základ hřbetní ploutve pryč y q břišní tuk a p ploutev p pryč Losos Trim E n páteř, žebra pryč o základna řitní ploutve pryč p přední límec a základ hřbetní ploutve pryč q břišní tuk a ploutev pryč r kostičky u páteře pryč s celé břicho s tukem pryč t ocásek pryč u dočištění od zbylého tuku v kůže pryč Losos Trim D n páteř, žebra pryč o základna řitní ploutve pryč p přední límec a základ hřbetní ploutve pryč q břišní tuk a ploutev pryč r kostičky u páteře pryč s celé břicho s tukem pryč t ocásek pryč (u Trimu C/D až po řitní ploutev) u dočištění od zbylého tuku – KRÁSNĚ VYSOKÝ FILET BEZ KOSTÍ – VHODNÉ JAK NA PEČENÍ, TAK I NA SMAŽENÍ V TROJOBALU LEHCE OKOŘEŇTE A PEČTE V TROUBĚ NEBO GRILUJTE Treska tmavá Loin bez kůže ze severu Český kapr obecný podkovy lat.: Pollachius virens vel.: 600+ g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg lat.: Cyprinus carpio vel.: 150–250 g/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg 00 289, 332,35* – KLASIKA NA GRILOVÁNÍ – PŘIDEJTE JEN BYLINKY – VELIKOST VHODNÁ NA 2 PORCE – V NABÍDCE TAKÉ NA OBJEDNÁVKU NEKUCHANÁ ZA NIŽŠÍ CENU VELIKOSTNĚ VHODNĚJŠÍ SPÍŠE DO SALÁTŮ, KOKTEJLŮ Krevety vařené celé 00 149, Řecká pražma královská kuchaná Dánský platýs velký celý lat.: Sparus aurata vel.: 550–750 g/ks původ: Řecko, chov cena za 1 kg lat.: Pleuronectes platessa vel.: 250–400 g/ks původ: Dánsko cena za 1 kg 8 cG1621_01-16.indd 8 171,35* – VELICE CHUTNÉ A KŘEHKÉ MASO – STAČÍ KRÁTKÁ TEPELNÁ ÚPRAVA (5 min), PŘI DELŠÍ ÚPRAVĚ SE MASO ROZPADÁ – JEMNÉ A MÁLO TUČNÉ MASO PLATÝSE NENÍ TŘEBA VÝRAZNĚJI KOŘENIT 00 269, 309,35* M lat.: Litopenaeus vanamei vel.: 60–80 ks/kg původ: Ekvádor, chov cena za 500 g 149,00 171,35* – NEJPRVE 1 hod. POVAŘIT (IDEÁLNĚ S ČERVENÝM VÍNEM) A NECHAT VYCHLADNOUT VE STEJNÉ VODĚ – NÁSLEDNĚ MŮŽETE GRILOVAT, ZAPÉKAT ATD. M Chobotnice obecná kuchaná 00 159, 182,85* lat.: Octopus vulgaris vel.: 900–1800 g/ks původ: Indonésie, lov cena za 1 kg 379,00 435,85* www.makro.cz 9 07.09.16 14:51