Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro - Potraviny

Platnost od 21.9 .2016 do 4.10 .2016


Makro - Potraviny - strana 5
















































     

Makro - Potraviny - strana 5

Ryby LOSOS FILET A JEHO OPRACOVÁNÍ Cena finálního produktu je závislá i na způsobu jeho opracování. U  losos filetu jde o takzvané „trimování“ (ořezání/opracování). Tedy zda daný filet má, nebo nemá páteř, ocasní část, kosti, tukové části apod. Nejčistší formou opracování je filet Trim E. Souvisí to dále s  dalším případným opracováním před tepelnou úpravou, tedy snížením množství odpadu. Všímejte si tedy opracování jednotlivých filetů, abyste obdrželi to, co žádáte. Jednotlivé způsoby opracování (Trimů): Losos Trim A n páteř, žebra pryč MAKRO se zaměřuje svou nabídkou čerstvých ryb na jejich vysokou kvalitu. Proto na ni dbáme a věnujeme jí maximální pozornost. Proto běžně nabízíme nejvyšší způsoby opracování, a to Trim D a Trim E. Losos Trim B n páteř, žebra pryč o základna řitní ploutve pryč p přední límec a základ hřbetní ploutve pryč q břišní tuk a ploutev pryč Losos Trim C n páteř, žebra pryč o základna řitní ploutve pryč p přední límec a základ hřbetní ploutve pryč q břišní tuk a ploutev pryč r kostičky u páteře pryč Losos Trim E n páteř, žebra pryč o základna řitní ploutve pryč p přední límec a základ hřbetní ploutve pryč q břišní tuk a ploutev pryč r kostičky u páteře pryč s celé břicho s tukem pryč t ocásek pryč u dočištění od zbylého tuku v kůže pryč Losos Trim D n páteř, žebra pryč o základna řitní ploutve pryč p přední límec a základ hřbetní ploutve pryč q břišní tuk a ploutev pryč r kostičky u páteře pryč s celé břicho s tukem pryč t ocásek pryč (u Trimu C/D až po řitní ploutev) u dočištění od zbylého tuku – VELICE CHUTNÉ A KŘEHKÉ MASO – STAČÍ KRÁTKÁ TEPELNÁ ÚPRAVA (5 min), PŘI DELŠÍ ÚPRAVĚ SE MASO ROZPADÁ – JEMNÉ A MÁLO TUČNÉ MASO PLATÝSE NENÍ TŘEBA VÝRAZNĚJI KOŘENIT LEHCE OKOŘEŇTE A PEČTE V TROUBĚ NEBO GRILUJTE Dánský platýs velký celý Český kapr obecný podkovy lat.: Pleuronectes platessa vel.: 250–400 g/ks původ: Dánsko cena za 1 kg lat.: Cyprinus carpio vel.: 150–250 g/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg 5 *cena s DPH cS1621_01-16.indd 5 159 ,00 182,85* VHODNĚJŠÍ SPÍŠE DO SALÁTŮ, KOKTEJLŮ Krevety vařené celé 149 ,00 171,35* lat.: Litopenaeus vanamei vel.: 60–80 ks/kg původ: Ekvádor, chov cena za 500 g 149,00 171,35* × Regálové ceny jsou již po slevě. 9/7/16 4:47 PM