Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie - distribuce

Platnost od 4.10 .2016 do 31.10 .2016


Gastronomie - distribuce - strana 38
















































     

Gastronomie - distribuce - strana 38

KONFITOVANÉ HUSÍ PRSO S LOKŠEMI A ŠPENÁTEM Obtížnost:  5 hod 30 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Suroviny na 10 porcí: Název položky archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Husí prsa Sůl hrubozrnná Vitana Nové koření celé Horeca Select Tymián čerstvý Horeca Select Hřebíček Sádlo: Sádlo kachní Horeca Select Bobkový list Horeca Select Nové koření celé Horeca Select Tymián čerstvý Horeca Select Hřebíček Mrkev Horeca Select Cibule žlutá Celer bulva Špenát: Špenát listový, čerstvý Máslo 82 % Sůl kamenná Česnek čerstvý, český Šalotka banánová Lokše: Horeca Select Brambory varný typ B Mouka hladká Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Sůl kamenná Vejce (v případě potřeby) Šťáva: Horeca Select Cibule žlutá Sádlo z konfitu Kuřecí demi-glace, vlastní výroba Kmín celý Sůl kamenná 2500 g 1000 g 1 g 20 g 1 g 449,75 Kč 10,90 Kč 0,29 Kč 9,18 Kč 0,57 Kč 2500 g 1 g 1 g 20 g 1 g 140 g 120 g 140 g 264,97 Kč 1,14 Kč 0,46 Kč 9,18 Kč 0,57 Kč 1,53 Kč 2,03 Kč 3,07 Kč 1000 g 200 g 10 g 30 g 70 g 259,80 Kč 24,72 Kč 0,04 Kč 3,60 Kč 3,91 Kč 1800 g 600 g 100 g 20 g 100 g 16,02 Kč 5,34 Kč 20,25 Kč 0,09 Kč 4,60 Kč 100 g 100 g 100 g 0,01 g 1 g 1,69 Kč 49,16 Kč 0,01 Kč 0,01 Kč Drůbeží vývar, vlastní výroba 300 g 7,77 Kč Cena za jednu porci**: 115,07 Kč út. MRAŽENÉ 4. 10. – 17. 10. 2016 Husí prsa s kostí a kůží původ: Maďarsko vakuově baleno, různé kalibry cena za 1 kg út. 4. 10. – 17. 10. 2016 Špenát listy bal.: vanička 500 g cena za 500 g 62,30 71,65* 38 187,10 215,17* PRACOVNÍ POSTUP: NALOŽENÍ MASA ( CCA 12 HODIN): Husí prsa očistíme. Hrubozrnnou sůl smícháme s kořením a vetřeme do stehen. Přeložíme je do gastronádoby, přikryjeme potravinovou fólií a uložíme do chladničky do druhého dne. KONFITOVÁNÍ PRSOU (CCA 5 HODIN): Husí prsa omyjeme, osušíme a opečeme na pánvi s malým množstvím sádla z obou stran. Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy, taktéž opečeme a vložíme do rozehřátého kachního sádla společně s opečenými prsy a bylinkami. Prsa konfitujeme plně ponořená v sádle při teplotě do 90 °C po dobu 4,5 hodiny. (Maso samo odpadá od kosti). Poté je odstavíme z tepla a necháme je mírně zchladnout (cca 30 minut). Následně je přeložíme do jednoporcových sáčků spolu s tukem, necháme je úplně vychladnout a zavakuujeme. Dle servírování je průběžně ohříváme ve vodní lázni a rozpékáme pod salamandrem. Sádlo použijeme na omaštění pokrmu. PŘÍPRAVA LOKŠÍ (CCA 2 HODINY): Uvařené brambory oloupeme. Vychladlé je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, sůl a zpracujeme. Těsto vyválíme na plát 2 mm vysoký, vykrajujeme placky, které opékáme nasucho na kameni či železné plotně. Doma použijeme malé množství sádla a těžkou pánev. Po upečení a při servírování lokše potíráme sádlem. PŘÍPRAVA ŠPENÁTU (CCA 5 MINUT): Listový špenát pečlivě přebereme a omyjeme, abychom ho zbavili nečistot. Necháme ho odkapat na cedníku. Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a plátky česneku. Pak přidáme listový špenát a pouze ho na pánvi prohřejeme. Dochutíme solí. Jakmile špenát zmenší svůj objem, ihned jím plníme lokše a servírujeme. PŘÍPRAVA ŠŤÁVY (CCA 15 MINUT): Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme s kmínem na sádle z konfitování dozlatova. Zalijeme vývarem, přidáme demi-glace, osolíme a povaříme asi 5 minut. Nakonec šťávu přecedíme přes jemný cedník. SERVÍROVÁNÍ: Na levou stranu teplého talíře přeložíme lokše plněné špenátem, na pravou stranu servírujeme rozpečenou porci husy. Maso podlijeme šťávou. út. 4. 10. – 17. 10. 2016 Kachní sádlo, Husí sádlo bal.: 150 g, 500 g cena za 1 bal. od 16,54 19,02* Kód zboží: 268564 Platnosti uvedené na této straně jsou určeny pro objednání. TIP KUCHAŘE: 12 hodin naložení