Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie - distribuce

Platnost od 4.10 .2016 do 31.10 .2016


Gastronomie - distribuce - strana 8
















































     

Gastronomie - distribuce - strana 8

Ryby a plody moře chlazené VYZKOUŠEJTE NĚCO NOVÉHO – PSTRUH POTOČNÍ Tato ryba patří do čeledi lososovitých. Má mírně protáhlé, ze stran trochu zploštělé tělo, pokryté velkým počtem malých šupin. Mezi hřbetní a ocasní částí se nachází „tuková ploutev“, kožní záhyb bez paprsků. Pstruh má v oblibě studené vody s vysokým obsahem kyslíku. Má velký hospodářský význam, proto je po celé Evropě mnoho farem na jeho chov. Vhodné úpravy: 1) Kuchaná ryba – ideální na pečení v troubě nebo na grilu 2) Filet s kůží – vhodný pro pečení v troubě, uzení w w w.mak ro.cz/ryby ryba týdně íři na tal Jezte ryby 2× týdně nejen pro zdraví, štíhlou linii a dobrou náladu! Pstruh obecný potoční – Brown trout (Salmo trutta fario)  ejedná se o samostatný druh, ale o formu pstruha n obecného v yskytuje se ve studené, rychle proudící a na kyslík bohaté vodě ve volné přírodě ho naleznete v čistých tocích ve vyšší nadmořské výšce nebo v úsecích řek pod přehradními nádržemi jeho maso má krásně bílou barvu 2 út 4. 10. – 17. 10. 2016 Pstruh obecný potoční kuchaný lat.: Salmo trutta fario vel.: 200–350+ g/ks původ: Rakousko, chov cena za 1 kg 238,16 273,88* 3) Proužky z filetu – ideální na obalení v lehce kořeněném těstíčku a smažení út 4. 10. – 17. 10. 2016 út – DEJTE NA GRIL A LEHCE OPEČTE – P OZOR NA DÉLKU TEPELNÉ ÚPRAVY – M ASO MUSÍ ZŮSTAT UPROSTŘED SYROVÉ út 726,96 836,00* út – V YSOKÁ ČÁST FILETU – M ASO SE PŘIPRAVUJE ZE VŠECH STRAN ROVNOMĚRNĚ RYCHLE – NEDOCHÁZÍ K VYSUŠOVÁNÍ NĚKTERÝCH ČÁSTÍ Chorvatský vlk mořský kuchaný 175,76 202,12* 4. 10. – 17. 10. 2016 466, 537,00* lat.: Psetta maximus vel.: 0,8–1 kg/ks původ: Španělsko, chov cena za 1 kg 238,16 273,88* 4. 10. – 17. 10. 2016 – OCHUTNEJTE DELIKATESU, KTERÁ VÁS PŘEKVAPÍ – BÝVÁ SOUČÁSTÍ POKRMŮ S MOŘSKÝMI PLODY – JE JIŽ VAŘENÁ A JE TEDY MOŽNÉ PO UMYTÍ IHNED KONZUMOVAT NEBO JEŠTĚ OHŘÁT Španělská kambala velká kuchaná 96 lat.: Dicentrarchus labrax vel.: 250–350 g/ks původ: Chorvatsko, chov cena za 1 kg út – V ELMI JEMNÉ MASO, KTERÉ JE POTŘEBA MÁLO OKOŘENIT – PEČTE V TROUBĚ NEBO V ALOBALU NA GRILU Treska obecná Loin ze severu 8 lat.: Litopenaeus vannamei vel.: 30–40 ks/kg původ: Ekvádor, chov cena za 500 g 4. 10. – 17. 10. 2016 – RYBA POCHÁZÍ Z ČISTÝCH VOD JADRANSKÉHO MOŘE – V ELIKOST RYBY NA JEDNU PORCI – PEČTE NA GRILU, V TROUBĚ, V SOLNÉ KRUSTĚ ATD. – N A OBJEDNÁVKU TAKÉ NEKUCHANÝ ZA NIŽŠÍ CENU Krevety celé nevařené 4. 10. – 17. 10. 2016 lat.: Gadus morhua vel.: 400+ g/ks původ: Norsko, Dánsko, lov cena za 1 kg út OBLÍBENÁ SUROVINA ASIJSKÝCH POKRMŮ Exotický tuňák žlutoploutvý filet sashimi lat.: Thunnus albacares vel.: 0,8–2+ kg/ks původ: Srí Lanka, Maledivy, Indonésie, lov cena za 1 kg 4. 10. – 17. 10. 2016 Surmovka vlnitá vařená 383, 76 441,32* lat.: Buccinum undatum vel.: 500 g/ks původ: Francie, chov cena za 500 g Platnosti uvedené na této straně jsou určeny pro objednání. 134,16 154,28*