Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie Makro

Platnost od 5.10 .2016 do 1.11 .2016


Gastronomie Makro - strana 40
















































     

Gastronomie Makro - strana 40

ZE SVĚTA GASTRONOMIE s p z Z fi M n t v n Kongres HOREKA 112 Jedinečnou příležitostí k navazování kontaktů a získávání informací mezi profesionály v gastronomii je celodenní 14. kongres HOREKA 112 na podporu pohostinství v České republice, který se koná 2. listopadu 2016 v Clarion Congress Hotelu Olomouc. Pomáháme s EET Každý šestý restauratér, hoteliér či kavárník chce kvůli elektronické evidenci tržeb skončit s podnikáním. Vyplývá to z průzkumu mezi 600 podnikateli a živnostníky, který si objednala značka eet1, poskytovatel pokladních systémů pro EET. Účastní se ho majitelé a manažeři restaurací, hotelů a penzionů i dodavatelé a zástupci profesních organizací. Dopolední prezentace a panelová diskuse významných českých i zahraničních ekonomů, úspěšných šéfkuchařů, hoteliérů a dalších profesionálů se budou týkat aktuálního stavu pohostinství, trendů a výhledů do budoucnosti. Programové bloky pro zástupce restaurací a hotelů se uskuteční souběžně pro každou skupinu zvlášť. Nebudou chybět odborné přednášky, prezentace případových studií, debaty, ukázky kulinářského umění či přípravy koktejlů. Odpoledne mohou účastníci rozvíjet své praktické dovednosti pod vedením nejlepších odborníků a zdokonalit se v čepování piva, přípravě kávy, vaření cizokrajných specialit a tvorbě kalkulací nebo se seznámit s novým počítačovým softwarem. Partneři kongresu ve svých stáncích představí nové produkty a služby, lze se u nich účastnit soutěží, anket, ochutnávek či si odnést zajímavé vzorky. Jedním ze tří zlatých partnerů kongresu je MAKRO Cash & Carry ČR. P Povinnost elektronické evidence tržeb nastane 1. prosince 2016 a mezi hospodskými a hoteliéry panují značné obavy a vysoká míra skepse. Přes dvě třetiny (68 %) podnikatelů se obávají, že EET negativně ovlivní jejich podnikání a 15 % osob dokonce zvažuje ukončení činnosti. Průzkum provedený začátkem srpna na vzorku zhruba 600 majitelů podniků a živnostníků metodou CAWI dále odhalil, že podnikatelé se obávají vysokých nákladů na pořízení a provoz systémů, případně finančního zatížení rozpočtu v důsledku zavedení EET (31 %). Další obavou je časová náročnost používání systému, zdržování od práce a s tím související zpomalení prodeje a obsluhy zákazníků (17 %). Restauratéři mají strach i ze zvýšení administrativní zátěže a byrokracie a nutnosti zdražování (15 %). Za diskriminační, cíleně likvidující malé živnostníky a vytvářející nerovné podnikatelské prostředí označilo EET 7 % podnikatelů v HoReCa segmentu. Mezi dalšími obavami se objevily např. strach ze špatného připojení k internetu či ztráta svobody podnikání spojená se ztrátou soukromí. Naprosté minimum podnikatelů (4 %) naopak očekává pročištění trhu a narovnání podmínek. Karel Hamr z firmy eet1 podnikatelům doporučuje, aby MAKRO na Prague Bar Show Prague Bar Show Navštivte stánek MAKRO na 6. ročníku , která se uskuteční 18. a 19. října 2016 v pražské Novoměstské radnici. Více na www.praguebarshow.cz/program 40 Zpravodaj oddělení kvality najdete na www.makro.cz v sekci KVALITA cG1622_26-43_48.indd 40 B P P d i Z s t k v d 4 20/09/16 11:40