Aktuálníletáky.cz   

Kaufland leták na tento týden + příští týden :

Platnost od 6.10 .2016 do 12.10 .2016


 - strana 8
















































     

- strana 8

od nás odejdete Chlazené ryby Označení „ryby z trvale udržitelného rybolovu“ je zárukou, že jde o ryby ulovené v souladu se zásadou, že jich musí zbýt dost pro udržení druhu. Slávky (Mytilus spp.) chlazené z trvale udržitelného rybolovu volná příroda FAO 27 – Severovýchodní Atlantik v prodeji po kusech nebo v balení po 1 kg 100 g 11,90 SMAŽENÝ platýs Potřebujeme (4 porce): • 2 platýse (celé ryby, kuchané) • 2 vejce • 75 g hladké mouky • 2 lžíce minerálky (nebo světlého piva) • sůl • mletý bílý pepř • olej na smažení Postup: Platýse nejdříve dobře očistíme a osušíme (zaměříme se hlavně na zbytky v břišní dutině). Z ryby odkrojíme ocas a hlavu. U hlavy dáme pozor, abychom ve svrchní části zachovali co nejvíce masa. U ocasu ryby špičkou nože uvolníme svrchní kůži a postupně ji svlékneme (aby kůže neklouzala, držíme ji v utěrce). Na spodní straně pouze nožem zbavíme šupin. Ve větší pánvi rozehřejeme olej na smažení (asi 1 cm vysoká vrstva). Vejce rozšleháme a dáme spolu s pivem do mělké misky. Rybu osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rybu obalíme v rozšlehaném vajíčku s pivem a osmažíme z obou stran v rozehřátém oleji dozlatova. Tip: Pro extra křupavou kůrčičku přidáme k vejci 2 lžičky škrobu. Energetická hodnota na porci: 1257 kJ / 300 kcal, Bílkoviny: 41 g Sacharidy: 11 g , Tuky: 10 g Další recepty najdete na: www.kaufland.cz/ kucharka Platýs velký (Pleuronectes platessa) celý, chlazený z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 300 g – 600 g 100 g 16,90 Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v množství obvyklém pro domácnost. Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. Ji8 / AAM8, AJV8, AVY8, AMO8, CB8, MB8, Che8, Kla8, Tp8, Dc8, APO8 / -