Aktuálníletáky.cz   

Kaufland leták na tento týden + příští týden :

Platnost od 13.10 .2016 do 19.10 .2016


 - strana 10
















































     

- strana 10

filety z platýse na másle s kaparovou omáčkou Postup: Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Ančovičky také nasekáme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme lžíci másla, přidáme ančovičky a na mírném plameni orestujeme, dokud se nerozpustí. Přidáme šalotku a necháme zesklovatět. Zaprášíme lžící mouky, promícháme a zalijeme vývarem. Vložíme kapary a na mírném plameni povaříme alespoň 15 minut. Dochutíme solí a pepřem. Filety z platýse očistíme a osušíme. Každý podélně rozpůlíme a poté rozdělíme na 2 až 3 díly, které dobře osolíme a obalíme v mouce. Připravené díly ryby opečeme z obou stran dozlatova ve směsi rozehřátého oleje a zbylého másla. Filety při pečení zbytečně nevysušujeme a po opečení je zbavíme přebytečného tuku na ubrousku. Ihned poté podáváme spolu s kaparovou omáčkou. Potřebujeme (4 porce): • 2 celé filety z platýse (bez kůže) • 400 ml rybího vývaru • 4 lžíce kapar • 2 filátka z ančovičky • 1 šalotku • 3 lžíce másla • 2 lžíce oleje • 50 g mouky • sůl • pepř Výživové hodnoty: 1 porce obsahuje: 367 kcal / 1536 kJ 8 g cukrů 47 g bílkovin 16 g tuků Tip: Zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým křupavým pečivem k suchému bílému vínu. Chlazené ryby Platýs velký (Pleuronectes platessa) filet, chlazený z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 80 – 120 g 100 g 34,90 Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v množství obvyklém pro domácnost. Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. AAM10, AJV12, AMO10, APO10 / AAM10, AJV12, AMO10...