Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Zvěřinové hody

Platnost od 19.10 .2016 do 15.11 .2016


Zvěřinové hody - strana 12
















































     

Zvěřinové hody - strana 12

Ma so Z LESA ČI FARMY Zvěř chovaná v revírech se volně pohybuje v lesích a na polích, kde však kromě trávy spásá i polní plodiny a stromky, a působí tak škody. Z toho důvodu je nutné udržovat ji v počtech, které nenaruší rovnováhu v hospodaření myslivců a lesníků. Zvěř se loví na podzim, a to výhradně v určeném období a prostoru a povoleným mysliveckým způsobem. Zvěřina z České republiky, již naleznete v sortimentu MAKRO, pochází vždy z lovené zvěře. Farmovaná zvěř žije v oplocených oborách s omezeným prostorem k pohybu a dostává se jí stejné péče jako hospodářským zvířatům – je dokrmována, má k dispozici pitnou vodu a je kontrolována veterinářem. Nejčastěji se tímto způsobem chovají jeleni, daňci a pernatá zvěř. Namísto lovu jsou zvířata přepravována k porážce a jejich maso není označováno jako zvěřina, ale pouze druhem zvířete. CENA ZA 1 ks CCA 74,90/86,13* CENA ZA 1 ks CCA 47,40/54,50* KŘEPELKA archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Křepelka polní se řadí do čeledi bažantovitých, má zavalité tělo, krátký ocas a dlouhá křídla. Ve volné přírodě se stala vzácným druhem a chová se uměle na farmách. Křepelky se nejčastěji připravují vcelku s nádivkou, například s houbami, drůbežími játry, čerstvými bylinkami a špenátem. Maso má tendenci se vysoušet, proto se doporučuje je před pečením zabalit do slaniny či vinných listů. Křepelčí stehna a prsa se obvykle pečou nebo smaží, lze je ale také pošírovat či vyudit. Chuť křepelčího masa skvěle vynikne v kombinaci s ovocem, jako je hroznové víno, citrusy, jablka, hrušky nebo švestky. Oblíbenou ingrediencí je také brusinková nebo jeřabinová zavařenina, při přípravě omáčky je dobrou volbou červené víno či portské. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Křepelka Challans Křepelka • původ: Francie • bal.: cca 200–250 g • cena za 1 kg • původ: Francie – farmový chov • bal.: 2× cca 160–180 g • cena za 1 kg 299,00 343, 279,00 320, 85* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Drobná kkřepelčí řepe ře epe pelč lčíí lč vajíčka lze využít jako vložku do polévek nebo jako součást zeleninových salátů. Působí velmi dekorativně a navíc jsou několikanásobně bohatší na vitaminy a minerální látky než vejce slepičí. 85* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Křepelka Supreme Křepelka vykostěná • původ: Francie • vakuově baleno • bal.: 10× cca 35 g • cena za 1 kg • další akční cena také na: Křepelka stehna, bal.: 10× cca 25 g • původ: Francie • vakuově baleno • bal.: 4× 80–90 g • cena za 1 kg 599,00 688, 85* 649,00 746, 35* Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Maso 12 cE1623_02-13.indd 12 WWW.EPIKURE.CZ 05.10.16 12:15