Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Zvěřinové hody

Platnost od 19.10 .2016 do 15.11 .2016


Zvěřinové hody - strana 19
















































     

Zvěřinové hody - strana 19

SALÁT S MEČOUNEM A OVOCEM (4 PORCE) MARINOVANÝ MEČOUN S CHŘESTEM A GNOCCHI (6 PORCÍ) 6 steaků z mečouna (á 180 g) 10 ml citronové šťávy 1 cibule 1 nakrájený pórek 1 čajová lžička koření sambal oelek 3 snítky rozmarýnu řepkový olej 600 g gnocchi 600 g bílého chřestu 300 g šunky Serrano máslo sůl, pepř V misce smícháme citronovou šťávu, rozmarýn, nasekanou cibuli, pórek a sambal oelek. Zalijeme řepkovým olejem, promícháme a do připravené marinády vložíme steaky z mečouna. Necháme je asi hodinu odležet a poté grilujeme zhruba 3–4 minuty z každé strany – konkrétní čas se odvíjí od výšky steaku. Bílý chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce a obalíme šunkou. Stonky poté vyskládáme do hliníkového pekáče, vložíme k nim kousek másla a grilujeme zhruba 7 minut. Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu, poté je na pět minut vložíme do pekáčku s chřestem a podáváme. 360 g mečouna 1 malý ananas 1 mango 4 polévkové lžíce cukru 4 polévkové lžíce másla ½ chilli papričky 150 ml bílého vína salát dubáček salát radicchio 6 polévkových lžic olivového oleje 2 polévkové lžíce bílého vinného octa 1 čajová lžička medu sůl, pepř Mečouna nakrájíme na 8 stejných medailonků, ochutíme je solí a pepřem a opékáme z každé strany 2 minuty. Z ananasu odkrojíme 16 tenkých plátků, z manga 8. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a 2 lžíce cukru, vložíme plátky ovoce a necháme je zkaramelizovat (1). Rybu a ovoce osušíme na papírové utěrce (2). Zbylý ananas i mango použijeme na čatní – ovoce nakrájíme na drobné kousky a zkaramelizujeme je ve směsi zbylého másla a cukru. Přidáme bílé víno, chilli, špetku soli a pepře a krátce povaříme. Salátové listy omyjeme, osušíme a natrháme na větší kusy. Z olivového oleje, octa, medu a soli připravíme zálivku a vložíme do ní listy salátu. Na talíř rozložíme plátky ananasu a na ně naaranžujeme ochucené salátové listy (3–4). Medailonky z mečouna a plátky manga střídavě napícháme na špíz, položíme na talíř a vše doplníme ovocným čatní. 1 2 3 4 fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1623_01-24.indb 19 tw i tte r. c o m / m a k r o cr 19 04.10.16 12:50