Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Zvěřinové hody

Platnost od 19.10 .2016 do 15.11 .2016


Zvěřinové hody - strana 5
















































     

Zvěřinové hody - strana 5

DANĚK Daněk evropský patří mezi nejstarší druhy divoké zvěře – ve střední a jižní Evropě se vyskytoval již před poslední dobou ledovou. V současné době pochází většina daňčí zvěřiny na trhu z farmových chovů. Lovecká sezona: daněk evropský, daněla, daňče: 16. 8.–31. 12. MRAŽENÉ Maso daňků se vyznačuje červenohnědou barvou, je jemně vláknité a oproti srnčímu obsahuje více tuku, díky čemuž je velmi šťavnaté a má výraznou chuť i vůni. K nejoblíbenějším pokrmům patří daňčí guláš, který se připravuje z boku nebo pleci. K minutkové úpravě se dobře hodí kýta, kterou je možné upéct vcelku, delikátní minutky si lze dopřát také z daňčího hřbetu. Stejně jako u ostatních druhů zvěřiny je možné zpracovat také vnitřnosti, a to samostatně či jako ingredienci do paštik a terin. Jsou však poměrně málo dostupné kvůli tzv. loveckému právu. Podle tradice totiž patří vnitřnosti střelci, který zvěř ulovil, případně loveckému průvodci nebo myslivci, v jehož obvodu k ulovení došlo. MRAŽENÉ Daňčí guláš Daňčí kýta bez kosti • lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 149,00 171, 272,00 312, 35* MRAŽENÉ 80* MRAŽENÉ Daňčí plec Daňčí hřbet bez kosti • lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 199,00 228, 499,00 573, 85* 85* ZÁRUKA KVALITY fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1623_01-24.indb 5 tw i tte r. c o m / m a k r o cr archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v MAKRO je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti. Maso z ulovených zvířat vyžaduje speciální zacházení. Samotný hon a případné zranění, které není smrtelné, působí zvířatům stres, který se odráží na kvalitě masa. Střely mohou také poškodit vnitřní orgány a kvůli krvácení se okolní maso snadno kontaminuje. Po usmrcení je proto třeba zvíře rychle vyvrhnout (vyjmout vnitřní orgány) a tělo dodat co nejrychleji do sběrného a prohlížecího místa nebo závodu na zpracování zvěřiny. Tam je rychle zchlazeno na teplotu nepřesahující +7 °C a prohlédnuto proškolenou osobou – myslivcem, členem mysliveckého sdružení, který absolvoval příslušné školení na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně. Pokud je zvíře v pořádku, myslivec vyplní prohlášení, bez něhož se ulovený kus nesmí dále prodávat. 5 04.10.16 12:49