Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Zvěřinové hody

Platnost od 19.10 .2016 do 15.11 .2016


Zvěřinové hody - strana 7
















































     

Zvěřinové hody - strana 7

ZAJÍC Zajíc polní je v našich končinách tradiční a oblíbenou lovnou zvěří. Vysoká poptávka způsobila značný pokles kusů na evropském kontinentu, a většina produkce na trhu tak pochází z Argentiny. Lovecká sezona: běžný lov i pomocí loveckých dravců: 1. 11.–31. 12. před sezonou výhradně loveckými dravci: 1. 9.–31. 12. po sezoně pouze odchytem: 1. 1.–31. 1. MUFLON Muflon je jediným zástupcem divoce žijících ovcí na našem území. Jejich původním domovem je Přední Asie, odkud se před několika tisíciletími dostali do oblastí Korsiky a Sardinie a poté do dalších částí Evropy. Nepřehlédnutelným poznávacím znamením jsou mohutné, šnekovitě stočené rohy zvané toulce. Zaječí maso je libové, má červenohnědou barvu a vyznačuje se výraznou chutí a vůní. V kuchyni je lze zpracovat beze zbytku – hřbet na dušení, stehna na pečení, přední část na ragú, vnitřnosti na paštiku a kosti na vývar. Lovecká sezona: 1. 8.–31. 12. DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Mufloní maso je mimořádně chutné, přesto se v českých kuchyních objevuje jen velmi sporadicky. Za delikatesu se považuje zejména maso mladých kusů, které vyniká křehkostí a šťavnatostí a lze je zpracovat na všechny způsoby včetně steaků. Maso ze starších kusů zvěřiny je před přípravou vhodné naložit do marinády – bude křehčí, šťavnatější a postačí mu kratší doba tepelné úpravy. DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB MRAŽENÉ MRAŽENÉ Zaječí guláš Zaječí stehna s kostí • původ: Argentina • cena za 1 kg • původ: Argentina/Uruguay • vakuově baleno • cena za 1 kg 289,00 332, 35* 225,00 258, 75* MRAŽENÉ Mufloní guláš • lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 155,00 178, 25* DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB MRAŽENÉ Mufloní plec • lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 215,00 247, 25* OVOCNÉ TÓNY MRAŽENÉ • lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 279,00 320, 85* Osobitá chuť zvěřiny výtečně ladí s nejrůznějšími druhy ovoce. Lze je přidat do nádivky, ve formě zavařeniny poslouží jako ingredience do omáčky a jako kompot se uplatní v roli doplňku k hotovému pokrmu. Použít můžete například jablka, hrušky, švestky, třešně nebo černý rybíz. Klasickou volbou jsou brusinky, jeřabiny a šípky – více o nich se dozvíte na straně 14. fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1623_02-13.indd 7 tw i tte r. c o m / m a k r o cr archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Mufloní kýta bez kosti 7 05.10.16 12:13