Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 19.10 .2016 do 1.11 .2016


Gastronomie - strana 14
















































     

Gastronomie - strana 14

SMAŽENÉ ŠIŠKY SE SKOŘICOVÝM CUKREM, MEDEM A ZAKYSANOU SMETANOU 1 hod 30 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Těsto: Mouka polohrubá, výběrová Droždí čerstvé Mléko 1,5 % Cukr krupice Sůl kamenná Žloutky Rum Máslo 82 % Citron (na kůru) Olej (na smažení) Dip: Horeca Select Zakysaná smetana Cukr krupice Vanilkový lusk, čerstvý Med luční Skořicový cukr: Horeca Select Skořice mletá Cukr krupice archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Cena za jednu porci : 400 g 30 g 200 g 70 g 5 g 50 g 30 g 70 g 80 g 500 g 3,56 Kč 1,20 Kč 1,70 Kč 1,32 Kč 0,02 Kč 3,97 Kč 5,18 Kč 10,89 Kč 4,79 Kč 14,10 Kč 350 g 100 g 0,2 g 200 g 16,56 Kč 1,89 Kč 1,00 Kč 33,27 Kč 1 g 0,40 Kč 100 g 1,89 Kč 10,17 Kč TIPY KUCHAŘE: 2. Máme-li domácí robot, těsto zaděláme v robotu, nejlépe na rychlost 1. 3. U kynutých těst je důležité dosáhnout při zadělávání měkké, vláčné, pružné, hedvábné, nelepící se polotuhé konzistence. V závislosti na obsahu lepku v mouce (který se váže na tekutinu) se může stát, že uvedené množství tekutiny v receptu je příliš veliké a nebo Vám nebude stačit. Proto tekutinu při zadělávání těst přiléváme postupně a hmatem občas přitom sledujeme, zdali jsme už dosáhli potřebné konzistence. PŘÍPRAVA KVÁSKU (CCA 5 MINUT): Kvásek si připravíme tak, že z droždí, cca 40 g mouky, 1 g cukru a trochy vlažného mléka vymícháme směs konzistence krupicové kaše. Vzniklou hmotu, přikrytou utěrkou, ponecháme na mírném teple (cca 35 °C) vykynout. Kvásek následně použijeme pro přípravu těsta. PŘÍPRAVA TĚSTA (CCA 40 MINUT): archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 1. Při přípravě kvásku si musíme dát pozor, abychom neměli mléko horké, nedali do něj příliš cukru nebo sůl. V těchto případech kvásek nevykyne. PRACOVNÍ POSTUP: Suroviny na 10 porcí: Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   Do mísy prosijeme mouku, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zbylou část cukru, rum, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a vykynutý kvásek. Postupně přiléváme vlažné mléko a vypracujeme vláčné, polotuhé těsto (asi 15 minut). Vařečkou musíme těsto zvedat, aby se do něj dostal vzduch. Správně vypracované těsto se nelepí na stěny mísy ani na vařečku. Těsto mírně posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. PŘÍPRAVA ŠIŠEK (CCA 45 MINUT): Jakmile je těsto vykynuté, vyklopíme je na pomoučněný vál a mírně přepracujeme. Těsto si navážíme na pravidelné díly o váze 30 g. Z jednotlivých dílků vytvarujeme šišky a opět je necháme vykynout na posypaném vále. Vykynuté šišky smažíme v předehřátém oleji do nazlátlé barvy. Během smažení je obracíme. Abychom měli jistotu, že jsou šišky prosmažené, doporučujeme usmažit si nejdřív takzvanou zkušební a rozříznutím se přesvědčit, zda je skutečně hotová. Ještě teplé šišky obalujeme ve skořicovém cukru, který si připravíme z krupicového cukru a mleté skořice. PŘÍPRAVA DIPU (CCA 5 MINUT): Polohrubá, Hrubá mouka Do skleničky lžičkou vložíme med. Pomocí cukrářského sáčku s trubičkou přidáme k medu cukrem a vanilkovou dření ochucenou zakysanou smetanu. bal.: 10× 1 kg cena za 1 kg SERVÍROVÁNÍ: 8,90 10,24* Předehřátý talíř mírně pocukrujeme skořicovým cukrem. Do středu vložíme šišky a skleničku se zakysanou smetanou. Kód zboží: 257504 Zakysaná smetana 16 % bal.: 3 kg cena za 1 kg 47,30 54,40* Kód zboží: 212569 Med luční s dávkovačem bal.: 300 g cena za 300 g 49,90 57,39* Kód zboží: 220652 14 cG1623_01-16.indd 14 844 999 111 – informační linka společnosti MAKRO 1 05.10.16 16:14