Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 19.10 .2016 do 1.11 .2016


Gastronomie - strana 15
















































     

Gastronomie - strana 15

DUŠENÉ ZAJEČÍ STEHNO S ČERNOU OMÁČKOU A OPEČENÝMI ŠKUBÁNKY Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   Název položky Maso: Zaječí stehna Slanina bez kůže Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, mletý Omáčka: Mrkev Celer bulva Petržel kořenová Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Cukr krupice Horeca Select Nové koření Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý Citron (na šťávu) Povidla švestková (bez jablek) Perník na strouhání Kompot brusinkový Rozinky Hovězí vývar, vlastní výroba Víno červené, suché Sůl kamenná Škubánky: Horeca Select Brambory varný typ B Sůl kamenná Mouka hrubá 3 hod Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3000 g 150 g 20 g 0,5 g 777,00 Kč 10,49 Kč 0,09 Kč 0,41 Kč 250 g 250 g 150 g 150 g 200 g 50 g 1 g 1 g 1 g 30 g 150 g 50 g 750 g 30 g 1500 g 200 g 15 g 2,48 Kč 4,47 Kč 2,99 Kč 2,24 Kč 8,10 Kč 0,95 Kč 0,41 Kč 1,14 Kč 0,09 Kč 1,68 Kč 6,44 Kč 2,34 Kč 106,86 Kč 2,75 Kč 45,95 Kč 29,30 Kč 0,07 Kč 2000 g 20 g 400 g 33,80 Kč 0,09 Kč 3,56 Kč Přepuštěné máslo 200 g 31,07 Kč Cena za jednu porci**: 107,47 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA MASA (CCA 20 MINUT): Zaječí stehna odblaníme, protkneme klínky slaniny, ochutíme solí a pepřem. PŘÍPRAVA OMÁČKY (90 MINUT): Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na hrubo. Z koření si připravíme odvar a necháme ho vylouhovat. Na části sádla si opečeme maso, aby se pěkně zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Maso vyjmeme, přidáme zbytek sádla, vložíme kořenovou zeleninu a restujeme ji. Jakmile se začne zbarvovat do nahnědlé barvy, přidáme cibuli a společně restujeme do zlatova. Poté do základu přidáme cukr, odvar z koření, citronovou šťávu, povidla, část vína, brusinkový kompot a rozinky. Následně vložíme opečené maso, ochutíme solí, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení maso za občasného míchání podléváme vývarem. Máme-li maso měkké, vyjmeme ho ze základu, do kastrolu přidáme zbývající část vína, nastrouhaný perník, zmírníme příkon tepla a ještě vaříme mírným varem, aby se perník úplně rozvařil. Na závěr omáčku propasírujeme přes cedník a vložíme do ní zpět maso. PŘÍPRAVA ŠKUBÁNKŮ (45 MINUT): archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Oloupané brambory překrájíme, zalijeme teplou vodou, osolíme a vaříme úplně do měkka. Měkkost zkontrolujeme vpichem dvouzubé vidličky. Pomocí pokličky 2/3 vody odcedíme, brambory zasypeme hrubou moukou, vařečkou promíchneme, přikryjeme poklicí a necháme asi 15 minut propařit mouku. Hrnec můžeme nechat i na kraji sporáku, ale pozor na připálení. Následně brambory s mouku vypracujeme na hladkou hmotu pomocí šťouchadla či stroje. Těsto si navážíme na dílky o hmotnosti 50 g (4 ks na porci) a vytvarujeme škubánky. Ty pak před servírováním opékáme ze všech stran na přepuštěném másle do zlatova. SERVÍROVÁNÍ: – OLEJNATÝ DRUH BRAMBOR, PO TEPELNÉM ZPRACOVÁNÍ SI ZACHOVÁVAJÍ SVOU PEVNOU STRUKTURU – VHODNÉ PRO PEČENÍ VE SLUPCE Brambory lahůdkové pozdní prané „Grenaille“ varný typ: B, odrůda: Dali vel.: příčný průměr 25+ mm původ: Česká republika bal.: fólie 5 kg cena za 1 kg 11,90 13,69* 15 Stehno zajíce přelijeme černou omáčkou a doplníme porcí opečených škubánků. Pokrm podáváme na nahřátém talíři. MRAŽENÉ Zaječí stehna s kostí vakuově baleno cena za 1 kg 259,00 297,85* Perník na strouhání bal.: 10× 125 g cena za 1 ks 6,90 7,94* Kód zboží: 115294 *cena s DPH cG1623_01-16.indd 15 05.10.16 16:14