Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 11.1 .2017 do 24.1 .2017


Gastronomie - strana 14
















































     

Gastronomie - strana 14

PEČENÝ JATERNICOVÝ PREJT S VAŘENÝMI BRAMBORAMI A KYSANÝM ZELÍM 2 hod. 30 min Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Příprava masa: Vepřová hlava Vepřový bok bez kosti Vepřové plíce Vepřová játra Houska balená 30× 43 g Vepřový tučný vývar Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Sádlo škvařené Sůl kamenná Horeca Select Majoránka čerstvá Horeca Select Nové koření Horeca Select Pepř černý, mletý Česnek čerstvý Brambory: Horeca Select Brambory varný typ B Sůl kamenná Cibulka lahůdková Kysané zelí: Horeca Select Kysané zelí Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Sádlo škvařené Horeca Select Kmín celý Aro Cukr krupice Sůl kamenná Doplněk: Horeca Select Majoránka čerstvá Cena za jednu porci**: 2000 g 200 g 200 g 250 g 400 g 300 g 100 g 50 g 25 g 20 g 0,5 g 1 g 30 g 79,80 Kč 19,98 Kč 7,38 Kč 8,38 Kč 16,74 Kč 6,57 Kč 1,59 Kč 2,03 Kč 0,03 Kč 9,98 Kč 0,01 Kč 0,01 Kč 2,88 Kč 2500 g 3 g 50 g 24,75 Kč 0,01 Kč 2,23 Kč 500 g 300 g 150 g 0,5 g 50 g 8 g 11,45 Kč 4,77 Kč 6,08 Kč 0,01 Kč 0,04 Kč 0,01 Kč 20 g 9,98 Kč 21,47 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Vepřová hlava dělená PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA MASA (CCA 120 MINUT): Očištěnou a omytou vepřovou hlavu, bůček a plíce uvaříme s cibulí v mírně osolené vodě doměkka. Poté je vyjmeme a necháme je propářit, vykostíme a všechno tužší maso rozsekáme nožem nebo „kolíbkou“ na drobné kostičky o stranách 5 mm. Žemli namočíme ve vodě, poté ji vyždímáme a rukama rozmělníme. Očištěná syrová játra rozemeleme najemno, promícháme s žemlí, přidáme rozsekané maso, zalijeme tučným vývarem a dobře promícháme. Směs ochutíme rozemletým novým kořením, pepřem, nastrouhaným česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. Poté prejt přeložíme do sádlem vytřeného pekáče, pravidelně kartou upravíme do stejné výšky po celé ploše a v předem vyhřáté troubě pečeme asi 45 minut dozlatova. Doba pečení závisí na výšce prejtu a velikosti pekáče. Suroviny na 10 porcí: Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   PŘÍPRAVA ZELÍ (CCA 15 MINUT): Kysané zelí dle chuti lehce propláchneme vodou a překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, lehce orestujeme na sádle, vložíme překrájené zelí, podlijeme vodou a podusíme spolu s cukrem, solí a kmínem. PŘÍPRAVA VAŘENÝCH BRAMBOR (CCA 30 MINUT): Oloupané brambory nakrájíme na tvary o stejné velikosti, vložíme je do děrované gastronádoby, ochutíme solí a vaříme je v konvektomatu na program „vaření v páře“ asi 15 minut. Zda jsou brambory již vařené, se přesvědčíme píchnutím do brambor dvouzubou vidličkou. Poté je ihned servírujeme. SERVÍROVÁNÍ: Na teplý talíř na levou stranu přeložíme vařené brambory doplněné mladou cibulkou, na pravou stranu rozpečené řezy prejtu. Mezi prejt a brambory zezadu přeložíme teplé zelí. Pokrm doplníme snítkou čerstvé majoránky. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU baleno v ochranné atmosféře bal.: cca 1 kg cena za 1 kg 39,90 45,89* Brambory pozdní prané z Vysočiny vel.: příčný průměr 60+ mm odrůda: Princesse varný typ: A bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 8,90 10,24* Zelí kysané bílé pevný podíl: 85 % bal.: fólie 1 kg cena za 1 kg 19,90 22,89* 14 cG1702_01-16.indd 14 844 999 111 – informační linka společnosti MAKRO 1 21.12.16 13:16