Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 11.1 .2017 do 24.1 .2017


Gastronomie - strana 8
















































     

Gastronomie - strana 8

Ryby a plody moře chlazené SPOJTE CHUŤ VOLNĚ LOVENÉ RYBY S LAHODNÝM VÍNEM VOLNĚ LOVENÝ HALIBUT DOPLŇTE RYBU VÍNEM Mezi hlavní argumenty ke konzumaci halibutů patří: • k téměř každé rybě si můžete dopřát i lahodné víno • hlavním znakem pro stanovení, jaké víno podávat, je tučnost ryby • volně lovená ryba – nejčastěji pochází z vod Atlantského oceánu • přirozená strava – volně lovený halibut není nijak uměle přikrmovaný • bez kostí – díky své skladbě jsou filety úplně bez kostí, a není tedy potřeba se jich obávat Použití halibutů v kuchyni: • kvůli jejich tučnosti je důležité upravovat filety s péčí, mají tendenci rozpadat se během tepelné úpravy • je vhodné používat jen malé množství koření a jen základní suroviny, které zásadně neovlivní chuť ryby • ryba je tedy ideální k dušení, pošírování, zapékání například s cherry rajčaty, čerstvými bylinkami, uzení atd. Sommelier Select Ryzlink vlašský • vůně čistá, příjemná, s jemným aroma sušených jablek a hrušek, doprovázena tóny grepové kůry • v chuti se objevuje harmonie nektarinek a šťavnatých mandarinek SLEVA 20 % NA SOMMELIER SELECT RYZLINK VLAŠSKÝ při koupi 3 kg a více Halibut grónský filet chlazený. Sleva Vám bude odečtena na pokladně. Halibut grónský filet lat.: Hippoglossus hippoglossus vel.: 300–600 g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg Sommelier Select Ryzlink vlašský 369,00 bal.: 750 ml cena za 750 ml 424,35* M PŮVODNÍ CENA 89,90/108,78* 71,90 87,00* L – PŘIPOMEŇTE SI CHUŤ LÉTA, A TO ZAPEČENOU CHOBOTNICÍ S BRAMBORAMI A CHERRY RAJČÁTKY – CHOBOTNICI JE POTŘEBA NEJPRVE 1 hod. OBVAŘIT A PAK NECHAT V TÉ SAMÉ VODĚ VYCHLADNOUT – NÁSLEDNĚ ZAPÉKEJTE – RYBA VHODNÁ NA PEČENÍ V SOLNÉ KRUSTĚ – MASO TAK PO TAKOVÉ ÚPRAVĚ ZŮSTÁVÁ ŠŤAVNATÉ b la g b c – KRÁSNĚ LAHODNÉ MASO, KTERÉ JE VHODNÉ NA DUŠENÍ, PEČENÍ A SMAŽENÍ – MASO JE KŘEHKÉ, A PROTO JE DŮLEŽITÉ S NÍM MANIPULOVAT OPATRNĚ M Chobotnice obecná kuchaná lat.: Octopus vulgaris vel.: 900–1800 g/ks původ: Indonésie, lov cena za 1 kg Pražma královská kuchaná z Řecka 00 379, 435,85* DEJTE NA PÁNEV CIBULI, POTÉ ČESNEK A ZÁZVOR. NECHTE LEHCE ZATÁHNOUT. PŘIDEJTE CURRY PASTU, NÁSLEDNĚ KREVETY A NECHTE JE ZČERVENAT. PŘILIJTE KOKOSOVÉ MLÉKO A NA ZÁVĚR OZDOBTE NASEKANÝM KORIANDREM. lat.: Sparus aurata vel.: 250–350 g/ks původ: Řecko, chov cena za 1 kg Treska obecná filet bez kůže ze severu 00 219, 251,85* lat.: Gadus morhua vel.: 200–400 g/ks původ: Norsko, Dánsko, lov cena za 1 kg 339,00 389,85* TRVALE NÍZKÉ CENY LOSOSŮ! M • Nečekejte na akční ceny! • Nakupujte stále výhodně! • Ceny neustále kontrolujeme u velkoobchodů v celé ČR! K W 8 cG1702_01-16.indd 8 s v b c 00 189, o la b Losos kuchaný • Losos filet Trim D (s kůží, bez kostí) Krevety celé nevařené lat.: Litopenaeus vannamei vel.: 30–40 ks/kg původ: Ekvádor, chov cena za 500 g A 217,35* www.makro.cz 9 21.12.16 14:24