Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure Steaky

Platnost od 6.6. do 3.7.


Epikure Steaky - strana 11










     

Epikure Steaky - strana 11

Telecí maso Telecí maso má sice méně výraznou chuť než hovězí, ale v gastronomii je stále velmi ceněno pro svou křehkost. Obsahuje podstatně méně tuku než maso hovězí, je libovější a lehce stravitelné. U telecího masa není nutná tak dlouhá doba zrání jako u hovězího, je křehké samo o sobě. Chuť telecího vynik cího vynikne nikne nejlépe smažením, pečením a dušením. šením. ší Největší oblibě se telecí maso těší v Itálii m e a Francii, největším producentem telecího masa je Nizozemsko. Telecí svíčková původ: Nizozemsko vakuově baleno bal.: cca 1 kg cena za 1 kg Telecí hřebínek původ: Nizozemsko vakuově baleno bal.: cca 2,5 kg cena za 1 kg 00 549, 625,86* 00 549, 625,86* Jako telecí maso se dle n nařízení EU může označovat pouze maso pouz z telat ve věku do 8 měsí měsíců. Pro maso ze skotu poraže poraženého ve věku 9–12 měsíců se p používá označení hovězí z mladého skotu. Telecí vysoká roštěná s kostí – prime rib původ: Nizozemsko vakuově baleno bal.: cca 2,5 kg cena za 1 kg MRAŽENÉ Telecí ossobuco původ: Nizozemsko vakuově baleno cena za 1 kg 159,00 181,26* 235,00 267,90* Barva telecího masa Při výběru telecího masa můžeme pozorovat jeho různou barvu. eme pozorovat jeho různou barvu ozorovat eh různou barvu. h ůzn Výslednou barvu a strukturu telecího určuje věk a způsob krmení elecího skotu. Telata, která jsou krmena pouze mlékem a porážejí se do hmo na do hmototnosti kolem 150 kg, jsou označována jako mléčná. Jejich maso je čována světlé až bílé a velmi křehké. Růžově zbarvené maso pochází z telat, která jsou krmena mlékem a krmivy. Červené telecí maso je pak z telat, která byla dokrmována ně. krmivem s vysokým obsahem železa – tím může být i zeleň na pastvině. *cena s DPH cE1213_01-16.indd 11 steaky 11 22.5.12 13:22