Aktuálníletáky.cz   

Hruška leták - tento týden + příští týden : Hruška Katalog - Léto 2017

Platnost od 24.4 .2017 do 23.7 .2017


Hruška Katalog - Léto 2017 - strana 20
















































     

Hruška Katalog - Léto 2017 - strana 20

VAŘÍME S HRUŠKOU RECEPTY OD NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ Kuře po Vracovsku 90 minut Zeleninové varhánky 4 Autor receptu: Otto Polášek, Brno 30 minut 2 Autor receptu: Erika Ocelníková, Klamoš Ingredience: 1 větší kuře, 15 dkg másla, 0,5 l kuřecího vývaru, 20 dkg mrkve, 20 dkg kedluben, 20 dkg pórku, 20 dkg zeleného hrášku, 3 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1 dl bílého vína, mletá paprika, 2 rajčata, sůl, pepř. Ingredience: 4 rajčata, mozzarella, menší cuketa, stroužek česneku, petrželka, 3 lžíce oleje, sůl, pepř. Postup: Kuře si naporcujeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou paprikou. Naskládáme do pekáče, podlijme kuřecím vývarem, poklademe kousky másla a za občasného přelití upečeme doměkka a křupava. Jednotlivé porce upečeného kuřete vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku vložíme veškerou na nudličky pokrájenou zeleninu a podusíme, dokud není měkká. Zahustíme smetanou s jednou lžící rozmíchané hladké mouky. Dochutíme šťávou z půlky citrónu a bílým vínem. Případně dle chuti a potřeby dosolíme. Porce kuřete při servírování klademe na smetano-zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory - nejlépe malé nové ve slupce. Postup: Připravíme si směs na potření smícháním: oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře a nasekané petrželky. Rajčata příčně nařežeme. Směsí vymažeme zářezy v rajčatech. Cuketu a mozzarellu nakrájíme na kolečka, která ještě podélně rozřízneme a vkládáme do připravených zářezů. Potřeme i povrch rajčete. Pečeme přibližně 25 minut v rozehřáté troubě na 150 stupňů. Lilek zapečený se zeleninou a sýrem Košíčky s mascarpone krémem 30minut 2 Autor receptu: Jana Smidžárová, Ostrava-Zábřeh Ingredience: 1 lilek, 2 střední rajčata, 1 zelená paprika, 1 jarní cibulka, 2 lžíce kečupu, 50 g šunky, 2 lžíce medvědího česneku, bylinkové koření, sůl, olej, 150 g tvrdého sýra. Postup: Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i kečup. Osolíme a okořeníme bylinkovým kořením. Odstavíme z ohně. Kolečka lilku osušíme papírovou utěrkou a krátce opečeme na oleji. Poté naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Nemusíme vymazávat, lilek nasál dostatek oleje při smažení. Poklademe je připravenou zeleninovou směsí a zasypeme oblíbeným tvrdým sýrem (klidně může být i pikantnější). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a chvíli zapékáme, než se rozteče sýr. 60min 8 Autor receptu: Lucie Konečná, Příbor Ingredience: Těsto: 1/4 hrnku cukru, 3/4 hrnku hladké mouky, 1 balíček vanilkového cukru, 2/5 kostky změklého másla, 1 menší vejce, špetka soli. Krém: vanička mascarpone (200-250g), 100g plnotučného tvarohu, 100g moučkového cukru, 1-2 lžičky vanilkového aroma. Postup: Košíčky: Smícháme cukr, sůl a vejce, přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a rukama vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 1-2h do lednice. Poté oddělujeme kousky těsta a vmačkáme do formiček na košíčky až k okrajům, propícháme vidličkou a pečeme cca 20 min ve vyhřáté troubě. Vychladlé košíčky plníme pomocí zdobicího sáčku mascarpone krémem. Ozdobíme dle fantazie ovocem, kouskem čokolády, lístkem máty. Krém: Vyšleháme dohladka mascarpone s tvarohem a poté postupně přidáváme moučkový cukr a vanilkové aroma.