Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure trvanlivé masné výrobky

Platnost od 4.7. do 31.7.


Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 10










     

Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 10

Itálie Salame tipo Spianata Romana cena za 1 kg Itálie je zemí s dlouhou tradicí výroby fermentovaných salámů. Svědčí o tom i samotné slovo salám, které pochází z italského slova „salame“ – slaná uzenina, slané maso, které souvisí s přidáváním soli (italsky „sale“) během výroby. Podle jiné verze je název odvozen od ostrova Salamis v Egejském moři a další verze hovoří o dnes již neexistujícím kyperském městě Salamis, kde se salámy vyráběly již před 3000 lety. Téměř každý z italských regionů má svoji specialitu. 279,90 319,09* Salame Milano Salame Mantovano Salame Varzi ili Fru ia Lombard Salame Sauris Salame Spianata Romana se vyrábí z vepřového masa a je hrubě zrněný. Zraje několik měsíců ve speciálních formách, které mu dávají typický tvar fazole. Vyrábí se buď v tzv. „sladké“ variantě (ochucená pepřem), nebo pikantní (ochucená pálivou červenou paprikou). Vyrábí se v rovinatém regionu Lazio. Veneto Soppressa Veneta Soppressa Vicentina Salame Veneto Piemonte Emilia Salame Cuneo Salame Cotto Salame Felino Salame Piacentino Salame Ferrarese Liguria Salame Sant´Olcese Marche Toscana Toscana Ciauscolo Salame Fabriano Salame Ascolano Ciauscolo Salame Norcia Salame Toscano Finocchiona Salame Cinta Senese Salsiccia Siena Abruzzo Salame Aquila Salame Abruzzese Lazio Spianata Romana Ventricina Corallina Campania Basilicata Salame Napoli Salame Mugnano Salsiccia di Secondigliano NOVINKA! Salame tipo Spianata Romana piccante cena za 80 g plátky 39,90 45,49* Sardegna Salsiccia Sarda Salsiccia Irgoli Calabria Salame di Sant´Angelo Salsiccia Monti Nebrodi Salsiccia Calabra Spianata Calabra Ventricina ´Nduja Sicilia Salame Napoli je typickým produktem z regionu Campania (oblast kolem Neapole). Od většiny ostatních podobných výrobků se liší několika nezaměnitelnými vlastnostmi: zauzení, které mu dodává velmi osobitou vůni, a čisté střevo bez obvyklé plísně, jak tomu bývá po procesu zauzení. Tento salám se vyrábí z vepřového masa (někdy zčásti smíchaného s hovězím). Je hrubě zrněný a kořeněný pálivou paprikou, česnekem, pepřem a bílým vínem. Suší se 55 dní. Salame Milano (nazývaný také Crespone) se původně vyráběl v obcích Codogno a San Colombano al Lambro. Brzy si však získal velkou popularitu a je jedním z nejprodávanějších výrobků v Itálii. Za svůj úspěch vděčí i svému rozměru (průměr cca 10 cm) − jeden jeho plátek totiž snadno zakryje plochu malé housky, která má v Miláně své typické pojmenování rosetta. Tento salám se vyrábí výhradně z vepřového masa a je jemně zrněný. Jeho specifické aroma a jemnou chuť mu dodává přídavek pepře, česneku a bílého vína. Salám se suší 70 dní. Salame Napoli cena za 120 g plátky 59,90 68,29* 10 Salame Milano cena za 1 20 g plátky 59,90 68,29* trvanlivé masné výrobky cE1215_01-16.indd 10 *cena s DPH 6/19/12 12:42 PM