Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure trvanlivé masné výrobky

Platnost od 4.7. do 31.7.


Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 11










     

Epikure trvanlivé masné výrobky - strana 11

Salsiccia Napoli se původně vyráběla v jižní Itálii (region Campania). Salám se vyrábí z jemně mělněného vepřového masa a má charakteristický tvar podkovy. Původní „sladká“ varianta je ochucena pepřem a fenyklovým semínkem, ale existuje i tzv. calabrijská varianta, které dává typickou pikantní chuť chilli. Salám se suší 20 dní. NOVINKA! NOVINKA! Salame Colli di Barzanó Salsiccia Napoli dolce, piccante Salame Nostrano je vyráběný dle originální receptury výhradně z vepřového masa. Je typický svou jemnou sladkou chutí a hrubým zrnem na řezu, suší se 25 dnů. cena za 1 kg 333,00 379,62* cena za 300 g 99,90 113,89* Salame Felino vděčí za svůj název stejnojmennému městu, ležícímu v pahorkatině okolo Parmy. Felino se v této lokalitě vyrábí již nejméně dvě století. K jeho výrobě se používá vybrané vepřové maso, které se získává z pupku (z jednoho prasete o váze 150 kg je možné získat asi 3 kg vhodného masa), a přidávají se k němu odřezky sušené šunky a boku. Tento salám má střední velikost zrna a suší se min. 1 měsíc. Tradice říká, že ideální tloušťka plátku pro servírování se musí rovnat velikosti zrnka černého pepře. Ochrannou známkou I.G.P. (Indicazione Geografica Protetta) mohou být označovány pouze výrobky z města Felino a několika přilehlých obcí. Fiaschetta al Tartufo nero di Norcia cena za 350 g 299,90 341,89* Tento salám lahvového tvaru se vyrábí v oblasti Norcia, která má dlouhou tradici výroby masných produktů, a místní řezníci patří mezi nejlepší ve svém oboru. Salám je vyroben výhradně z masa vepřů narozených a chovaných v Umbrii. Zvířata jsou vykrmována krmivem s vyváženým složením a dle tradičních metod chovu, čímž je dána pevná struktura masa a jeho světle červená barva. Salám je středně zrněný a zraje po dobu 30–40 dní. Typickou chuť mu dává černý lanýž. Salame tipo Felino cena za 1 kg 309,90 353,29* PROTETT A • NOMINAZI DE E D'ORIG I NE ON • Cacciatore P.D.O. cena za 150 g 69,90 79,69* *cena s DPH cE1215_01-16.indd 11 Cacciatore jsou malé salámky, které si obyčejně brávali s sebou lovci – „Cacciatori“ – jako vhodnou a pohodlnou zásobu jídla, kterou spotřebovali během jednoho dne. Jedná se o typicky italské salámy, které se vyrábějí ve střední a severní Itálii, ale jsou známé a velice ceněné na celém jejím území. V našem případě se jedná o jemně zrněný salámek s jemnou vůní a specifickou nasládlou chutí, který se vyrábí pouze z italských prasat (stejně jako třeba Parmská šunka). trvanlivé masné výrobky 11 6/20/12 1:19 PM